At sejle om natten

En lille måne

En lille måne

Natsejllads er en stor oplevelse. Natten til fredag, hvor vi er på vej nord om Skagen, er det trafikken på vandet og naturens udfoldelse der gør indtryk.

Der er to indgange til de danske farvande,  og Østersøen.  Den ene er sydfra gennem Kielerkanalen, den anden er gennem Skagerak. Begge er meget befærdede.
Det første vi ser, når vi om natten nærmer os andre fartøjer, er et hvidt lys. En prik af hvidt lys. Først er det svagt, og ikke synligt hele tiden. Lidt efter lidt bliver synligheden stabil, og efterhåneden som vi nærmer os hinanden, bliver flere detaljer tydelige. Bagbords røde lys, hvis det vender mod os, eller styrbords grønne lys. Er det et passagerskib er der rigtig meget hvidt lys, er det fiskere eller andre arbejdsfartøjer, er der forskellige kombinationer af hvidt lys, og rødt lys placeret vedsiden af og ovenover hinanden. Det vigtige er primært at vide deres sejlretning, så vi kan holde os fri af hinanden.

Naturen er natten til fredag stille. Der er kun en svag vind, og havet ligger fladt. I den lyse nat er det muligt at se vandet og en tydelig horisont mod nord hvor solen venter på at stå op under kimingen.  Mod syd er det mere mørkt. Varmt er det også. 21.1 grad i cockpittet, og der lugter af frisk fugtigt hav. Over os er der en himmel med en mængde stjerne, og tynde skyer der lige kan anes at passerer hen over nogle af dem.

Natsejlads er også ro og tanker.

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *