Sejlerne

Tina

Tina

Har duelighedsbevis, kanalbevis og VHF kursus

 

Michael

Michael

Har duelighedsbevis, Kanalbevis og VHF kursus

Startede med at sejle i jolle i ´96. Har sejlet i egen kølbåd siden 1998. Først i en Banner 33, nu en Moody 37

Er tursejlere, både i danske farvande, men har også været på Helgoland, i Norge, den svenske skærgård, gennem GötakanaI, i Slesvig og Flensborg, Skotland, Holland samt  Gotland og  Åland.

Har sejlet med 3, nu voksne børn, de tre sidste år alene. Yngste barn var 2½ da han var på sin første sejltur i en charteret båd i ´97.

 

2 comments to “Sejlerne”
 1. Kære sejler/redaktør. Som sejler synes jeg det er spændende, at læse om andre sejleres oplevelser og erfaringer. I den forbindelse må jeg kreditere dig: Jeg har sjældent læst så gode og nyttige beskrivelser som dem du formidler her på sitet.
  Næppe er vi (min kone og jeg), kommet hjem fra dette års togt, før vi planlægger næste års :). Vores planer går in retning af Amsterdam. Til den plan har jeg et par spørgsmål: Vi sejler i en Hanse 401 som stikker 2 m. Går det mon gennem Den stående masterute? Vi er heldigvis “arbejdsramte”, og har op til 5 ugers sejlerferie med udgangspunkt fra det sydfynske. I den forbindelse er det andet spørgsmål: Er det, tidsmæssigt, anbefalelsesværdigt at sejle på kanalerne derned? Kanalsejlads har vi erfaring med fra sejlads gennem Göta kanal. Tidevandssejlads kender vi fra sejlads til Helgoland mv.
  På forhånd tak og mange sejlerhilsner fra “Baccus” Bjarne Egeskov

  • Kære Bjarne
   Tak for de pæne ord. Jeg er glad for du kan bruge vores beretning.
   Jeg beklager den lange svartid, men vi er først lige kommet i havn i Brøndby, efter 31 timer på vandet.
   Den stående masterute har en garanteret dybde på 2½ meter og en garanteret fri højde på 34 eller 37 meter over vandet.Vores moody 37 stikker 1.65 m. Vi gik på grund et par gange, primært fordi vi sejlede for tæt på land. Det er meget løst mudder som er er let at komme fri af. Jeg er er ikke i tvivl om at dybden holde længere ude i kanalen.
   Jeg er lidt usikker på hvad du mener med “sejle på kanalerne derned”
   Vi sejlede via Kielerkanalen, det er fuldstændigt uproblematisk, og koster sølle 18 euro. Fra udgangen i Brunsbuttel er der ca 130 sm til Delfziel. Jeg ved ikke om man kan sejle på kanaler og undgå Nordsøen.
   Vend endelig tilbage hvis du har flere spørgsmål.

   Venlig hilsen

   Michael Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *