Besøg på Hallands Väderö

Kappelhamn på sydsiden

Kappelhamn på sydsiden

Hallands Väderö er et lille natur reservat på 3, 6 km i længden, og 600-800 meter i bredde. Der er flere natur havne, og beskyttede svajepladser.

Her tager vi vores sidste overligger dag, i det pragtfulde vejr med sol fra en skyfri himmel. Hallands Väderö er det sted i Sverige hvor der er næst mindst regn, kun overgået af Falstebro, længere sydpå i Øresund.

Der fjernes brunalger i vandlinien

Der fjernes brunalger i vandlinien

Der er altid noget praktisk at gøre på en båd. Noget der skal repareres, noget der skal fixes, nyt der skal installeres eller almindelig vedligeholdes. Det varme vejr og vand benyttes til at fjerne brunalger i vandlinien, så Letitia fortsat ser velholdt ud.

 

Fyret fra 1898 og tilhørende bolig

Fyret fra 1898 og tilhørende bolig

Svenskerne er gode til at gøre deres natur herligheder tilgængelige. Så her er selvfølgelig stier af forskellig beskaffenhed. Lige fra meget tilgængelige , til mindre fremkommelige, hvor man skal beside en vis adræthed for at synes det er sjovt. På øen er der også fritgående får, heste og køer.  Vi tager en løbetur øen rundt, for at se den.  En stor del at turen går gennem rigtig gammel skov. Bl.a. kommer vi forbi det man regner for sveriges ældste eg. Stor og mægtigt ser den ud, men kan aldersmæssigt ikke hamle op med 1000 års egene i Jægerspris Nordskov.
Det er meget variende terræn, forbi sandstrande, gennem gammel skov, på brædder henover sump områder, ad stier gennem højt krat, og gennem enge hvor fårene løber når vi kommer og køerne græsser uanfægtet videre. God tur på knap 6 km.

 

Aftensmad med udsigt

Aftensmad med udsigt

Svenskerne har en god tradition med at spise på klipperne. Både de der ligger for svaj med os, eller de  der er sejlet fra fastlandet i deres små motorbåde.
Det synes vi er en god tradition. Så bevæbnet med vores +30 årige trangia, laver vi bøffer, kartofler og salat på klipperne, med solen i ryggen, skinnende på Kappelhamn.  Vi har iøvrigt opgradet trangiaen fra sprit til gas. Det er tidsmæssigt ren luksus.

Super aften og afslutning på ferien. Næste dag er det ren transport til hjemhavn. 66 sømil i lige distance.

 

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *