Mod den svenske skærgård

Vi skal videre hjem. Så efter en overliggerdag på Læsø,  tager vi ankeret og sejler videre. Vi har en forkærlighed for  den svenske skærgård, og der er et par muligheder inden vi går ind i Øresund.
Men først skal vi sejle, og det bliver til 40 sømil i en frisk vind, der langsomt aftager over dagen. Super sejlads.

For svaj

For svaj

Vi finder Skalla Hamn,  der ligger øst for Læsø, og anker op på 3 meter vand. Senere får vi selskab af en nordmand, en svensker, en amerikaner og en tysker.

Næste morgen drager vi videre. Vi vil til Hallands Väderö, der ligger 60 sømil sydpå. Vinden har vendt, så den kommer fra nordvest, men er svag fra morgenstunden af. Det passer os fint. Efter tre dage med begrænset ladning, er batterierne ved at være flade, så det er tiltrængt at de bliver ladet op når motoren går.

Indsejling til Varberg

Indsejling til Varberg

På trods af vores vandbesparelser, er vi ved at løbe tør for ferskvand. Det sprutter når vi åbner for hanen, det plejer at betyde der kommer luft i systemet. Så vi går ind i Varberg. Det er perfekt, nemt og enkelt. Og afslappende på en varm bådebro

Bunkring af vand

Bunkring af vand

Da vi forlader Varberg efter ½ time er der kommet vind. Indtil nu har den været for svag. Så de første 20 sømil har været for motor. Vi sæter begge sejl på en agten for tværs, og det går strygende med +5 knob.


Senere drejer vinden, og vi går på en plat læns med genua og storsejl til hver sin side. Af sikkerheds hensyn er storsejlet sikret med en preventer, der går til spillet, så det er nemt at frigive. Ca. 30 sømil sejler vi på denne halse. Det giver rutine i at fornemme vinden og bølgerne før de medløbende søer drejer os rundt.

Efter 63 sømil andurver vi Hallands Väderö, anker op på 5 meter vand, og tager et glas vin efter 12½ times sejlads.

 

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *