Mad på glas

Forberedelserne til årets sommertogt er gået i gang.
Destinationerne bliver tre hovedsæder vi ikke har besøgt før. Helsinki, Tallinn og Riga. Og selvfølgelig nogle havne undervejs.
Da vi vil sejle lange stræk både på vejen derop og på vejen hjem, vil vi have en del færdigretter med. Det er der mindst tre fordele ved

  •  Vi skal ikke bruge så megen tid på at lave maden undervejs
  • Vi skal ikke bruge så meget strøm, da færdigretterne kan opbevares ved rumtemperatur
  • Vi kan få mad med adgang til alle krydderierne hjemmefra

Vi startede med at lave mad på glas sidste år, prøvede det i sommerferien og blev glade for det. Både når vi lå for svaj og når vi sejlede lange stræk. Så vinteren er gået med at udvikle opskrifter og teknikker.

På billedet er der glas med aftensmad og frugt til vores morgen yoghurt. Senere skal der laves postejer, chokoladecreme, chilisauce og flere aftenretter. I alt regner vi med at have egen aftensmad med til omkring 3 uger, ud af de 4 vi er væk.

Hvis du vil vide mere så gå til vores Mad afsnit, der kan du bl.a. læse om varmehandlingsteknikken. Du kan også klikke her

 

Helsinki, Tallinn og Riga 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *