Årets sommertogt er startet

Solen skinner – igen. Og et morgenbad gør os hurtigt morgenfriske

Vi ligger på 3,5 meter dybde, og har lagt 20 meter ankerkæde ud, da de lovede op til 10 m/s i et par timer i nat. Vi har da også sovet ubekymrede.

Vi ligger for svaj ud for Strøby Ladeplads, i den sydlige del af Køge Bugt. Der er vid udsigt til hele kystlinjen i Køge Bugt, og i baggrunden anes pylonerne på Øresundsbroen.
Der var lidt tværgående dønning efter bygevinden da vi kom, altså en urolig ankerplads, Men pyt. Ferien er starten, årets sommertogt er i gang og vi har set frem til det.
Dønningerne lagde sig efterhånden også langsomt sammen med vinden.

Sejladsen overraskede i går. Først var det næsten vindstille. Så kom der grå skyer der lignede byger og trak hen langs med vores rute. Regn var der heldigvis ikke noget af. Derimod kom der vind på en foran på tværs på vores kurs i et par timer. Vi kom op og logge 7,6 knop. Pragtfuldt at få motioneret sejl, rig, vores metode til at stuve vores grej godt ned samt vores sejlerkundskaber der kun er blevet afprøvet en enkelt gang i år.

I år skal vi ikke sejle langt som sidste år, hvor vi sejlede nonstop til Helsinki.
I år vil vi rundt i Danmark og genopleve nogle af de steder vi tidligere har været glade for at besøge. Nogle af dem med vores børn, nogle af dem alene efter børnene fik andre ting at bruge deres sommerferie på.

Forberedelserne til ruten gennem Danmark har ikke været stor i år. Forberedelserne til vores mad har været betydelig større. Vi har lavet mad på glas, til 3 ud af 4 aftensmåltider, tilbehør til måltider, fiskepostejer til frokost og vores egen müsli til yoghurten.
Vi er klar til at være max på vandet

Tina med et udvalg af vores mad på glas

 

 

 

 

 

For svaj, Memory Lane i DK 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *