Og hvad laver vi i Inverness

Slot i Inveness

Slot i Inveness

Tre hele dage har vi planlagt med at have i Invernes. Der er varslet et blæsevejr i Nordsøen i weekenden, det ønsker vi ikke at møde. Så dette er blevet turens længste ophold i samme havn.  Og inverness er ikke det ringeste sted at opholde sig i det skoske Highland.
Skotterne er fortsat meget hjælpsomme.  Hver gang man fumler med et kort, er der en der nærmest i løbet af et split sekund, spørger om de skal hjælpe. Hvis man står og ser søgende ud, bliver der spurgt: are you lost. På pub tilbydes vi smagsprøver før vi bestiller en pint. På togstationen får vi et lift til destilleriet, og i havnen tilbydes vi et lift til byen. Det er super.

På cafe

På cafe

Inverness har ca 50.000 indbyggere,  og har en aktiv bykerne. Byen deles af River Ness, der er afvandingsflod for Loch Ness. Byen er gammel og bestemt værd at vandre rundt i, og sidde og få en kop kaffe og lokal kage
Vi kan godt lide at besøge lokale steder når vi rejser. Gå i et supermarked for at handle, besøge shoppingcentre og andet som ikke kun  er for turister. I Inverness besøgte vi en Mark and Spencer.

Skoletøj

Skoletøj

Og så bl.a et typisk skosk/engelsk hjørne med skoletøj. Så er vi et stykke vej hjemmefra.

Fluefisker

Fluefisker

En fluefisker ved en ældre gangbro er her også. Det er lavvande, der er indadgående strøm og han står roligt og svinger sin line og flue. Tæt på hjertet af byen.

Benromach destilleri

Benromach destilleri

Vi må også besøge et destilleri, hvor der laves whiskey.  Valget falder på Benromach, der er et lille destilleri, med manueller processer der styre fremstillingen af deres whiskey.  Vi tager Scotish Rail derud, og kommer i god tid. Vi er kun 4 på dagens første rundvisning, så der er god plads til spørgsmål og de andre elementer der er indlagt for at forstå fremstillingen. God tur, og der bliver også provianteret.

 

Dores Inn ved Loch Ness

Dores Inn ved Loch Ness

GB´s mest vandholdige sø. Indeholder lige så meget ferskvand som samlige søer i England og Wales tilsammen. Op til 240 meter dyb. Gennemsnitsdybde 230 meter,  ca 40 km lang og måske indehaver af et uhyre.
Den måtte vi besøge, og lejede et par mountainbikes for at komme dertil. Udlejre fortalte om en vej gennem skov, højland, og enge. Den tog vi, på udturen.

Cykling i Highland

Cykling i Highland

Vi brugte ca 2 timer og 15 minutter på at komme de, i fugleflugtsline,  ca 15 km derud. Vores rute var noget mere spetankulær, og gik gennem skov, marker og enge. Fantastisk flot. Anbefaling: gode lårmuskler. Vi tog den direkte tur hjem.

Pub

Pub

The Phoenix Ale House. Spændende at smage, hvad bartenderen anbefaler.  Ofte anbefaler de deres egne favoritter, der kan være meget specielle. Det var godt. Kvarteret er noget ældre og brugt.

Og så prøver vi det lokale køkken. Vi har tidligere gode erfaringer med at bruge Tripadvisor, og denne gang er det også godt. På Mustard Seed Restaurant får værterne os klemt ned i et par store læderlænestole og et to personers bord, på en lørdag aften med megen travlhed. Det er godt og med opmærksomt personale. Vi fylder energidepoterne op med tre retter mad hver:

– Suppe på swet potatos
– røget kuller på ristet brød

– Kæmpe stykke stegt svinekød med mos af sweat potatos
– Medium stegt and i rigelige mænder med små tegte kartofler

-Vanilie budding
-Æblekage

 Og så er vi ved at være rustet til turen tilbage mod Danmark, der indledes søndag klokken 7.30

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *