På vej hjem til Danmark

Kessock Bridge, afgang ved Inverness

Kessock Bridge, afgang ved Inverness

Foregår  i helt anderledes stille vejr, end da vi ankom. Medstrøm, næsten ingen vind og anstrøg til sol.

Vi planlægger at sejle 60 – 62 sømil idag, og herefter er det så, det store stræk hjem.
Som vejrudsigten ser ud lige nu, er der rolige vindforhold i den nordlige del af Nordsøen, og mere vind i den sydlige, der aftager. Vi hælder mest til at slippe for Limfjorden, og istedet sejle nord om Skagen, og videre mod Læsø. Den endelige beslutning tages mandag morgen, efter vejrudsigt check. Det er et døgns længere sejlads.

Sæl

Sæl

Her klokken næste 10, ser vi flere delfiner. Der er senere sæler og Tina får set en enkelt delfin der springer op i vejret og helt ud af vandet.

Vind er der ingen af, så motoren må arbejde hele dagen. Der er nogle få sejlere, men vi går alle for motor.

Suler

Suler

Efterhånden som Nordsøen nærmer sig, dukker der flere suler op. Elegante flyvere, der med store plask dykker ned i havet,  for at fange fisk.

Havnefogden tager imod

Havnefogden tager imod

Efter 61 sømil andurver vi Banff. Tina har talt med Harbour Master over mobilen, og han har anvist os vej ind i hans havn, samt plads nr. 67. Så da vi sejler ind i højvande, er han på pletten og tager imod.  Da vi spørger om disel, henviser han til benzintanken, men tilbyder samtidig at komme næste dag klokken 8 og køre os derop. Igen en skotsk gæstfrihed der overrasker.

Vejrudsigten lover pænt vejr de næste 5 dage, så planen er fortsat at tage over nordsøen mandag. Vi planlægger med at gå nord om Skagen, og lægge til på Læsø. Det gør turen 100 sømil længere, spændende at prøve!
Det betyder også at der går 4 døgn, hvor der ikke er aktivitet på bloggen: no signal!

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *