Agersø havn er farverig

Agersø har vi besøgt før. Dengang var det med noget af familien. Min farmor fra Skælskør og min far og mor. Agersø var et udflugtsmål når man havde bil, der kunne køre ud mod Stignæs, hvor færgen sejler fra. En middag på kroen, og så hjem igen. Dengang var Agersø et lokalt miljø. 

Agersø havn har stadigvæk sit eget helt særlige miljø. Der er det gamle Agersø Værft midt i havnen. Det er ikke stort, men man får fornemmelse af en tid hvor fiskeri spillede en større rolle i dag.
Der er de lokale både til garnfiskeri i deres blå, hvide, orange og røde farver.
Der er alle os lystsejlere i vores motor- eller sejlbåde.
Der er Agersø færgen der pendulerer mellem øen og Stignæs
Der er de røde huse der sikkert har en fortid der er knyttet til fiskeri. 
Og så er der de lokale, der kan være til fest og farver. 

Vi sejler ind i havnen en fredag. I weekenden er der lokalt håndboldstævne. Kampene starter lørdag. Men allerede fredag aften er der diskotek.
Og forfesten starter i havnen. Midt på eftermiddagen kommer der en scoteragtigt ting kørende med anhænger. I anhængeren er der dels 5-8 unge mennesker og dels et musikanlæg der kan spille hele havnen op. Og så skal der bades fra de to molehoveder, der skal drikkes og der skal spilles musik. 
Havnefogeden taler med dem, de finder en forståelse, festen fortsætter, men ikke så længe. Og så bliver der ro.
Indtil næste hold Agersøboere kommer. En flok på 5-6 mænd der har en tradition på 13 år. De nøgenbader fra det inderste molehoved. Og det gør de så med liv og sjæl. Igen og igen skal de op på molehovedet, dreje rundt og springe ud igen. Og pludselig er de væk. Med bukser på.
Og så bliver der ro.

Agersø er andet end havnen. Der er over 150 beboere på øen, der er agerbrug, fiskeri og særligt natura 2000 område da der er områder på Agersø der er særligt optimale for fugle, padder og frøer.
Der er store gårde, gamle huse og en masse kilometer strand. Agersø er vi glade for vi genbesøgte.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Memory Lane i DK 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *