Vedligeholdelse og en nyankommet der falder i havnen.

“Hun var meget omhyggelig og passede godt på før hun gik i land. Og så faldt hun alligevel i havnen” Sagde Tina da vi var kommet tilbage til båden.

Jeg hørte ikke rigtigt det plask da kvinden rammer vandet, men kigger hen på den nyankomne svenske båd, og kan se der ligger en i vandet ude ved stævnen.
Jeg løber derhen, og kan se en kvinde i vandet og at redningvesten har pustet sig op. Og der er heller ikke  panik i vandet. Brillerne har ogå overlevet turen i vandet, og sidder på næsen. Jeg tager fortøjningen der var røget i havnen sammen med kvinden, og får fastgjort forskibet så det ikke driver mere. 
Manden på båden fortsætter med at sætte fortøjninger på. Holder en lille pause og siger til kvinden at hun skal svømme hen agter til skibet og tage bruge badestigen. Så det gør hun.
Ovre på den anden bro midt  i Vejrø havn står en ældre mand og griner højlydt over kvindens tur i havnebassinet.
Det er tre meget forskellige måder at anskue hændelsen på. Den lystige er manden på den anden bro. Den noncelante er manden på båden og den bekymrede er mig (og Tina). Oplevelsen gør indtryk fordi vi tænker anderledes. Vi tænker i risici og sikkerhed. I muligheder for at noget går galt, så vi han hindre det går galt. Det er åbenlyst at de to andre tænker anderledes end vi gør.
Det kan vi ikke gøre så meget ved. Kvinden kom op i båden. Og der skete ikke mere.

Så vores overskyede overliggerdag på Vejrø, fortsætter med de vedligeholdelser og opgraderinger som vi ikke nåede før ferien startede:

  • Motorlys og dækslys på masten tænder ikke. En tur i bådsmandsstolen klare på ½ time problemet. Der var dårlig forbindelse mellem pære og de strømførende dele.
  • Vore rød/grønne lopolight lanterne i stævnen tænder heller ikke. Det viser sig desværre at den er stået helt af. Så ny må anskaffes. Heldigvis har vi en tricolore i mastetoppen.
  • Dækket vaskes. Det trænger. Det har et skridsikkert mønster, der desværre suger snavs til sig. En vask gør underværker.
  • Der skrues knager op i vores kæmpestore (den har en stige!) kistebænk. Der kommer mere styr på tovværk og fendere.

Og så det vi er gladest for.

  • Der kommer en ekstra liste ud for hver hylde i vores reoler i salonen. Vi har ofte været ude for at reolerne er “blevet tømt” under sejlads på kryds. Det er forhåbentlig forbi nu. Listerne er monteret så de er lige til at løfte op, og det er let at komme til bøger, kaffekværn mm
  • Vores gasbrønd er placeret på sidedækket. Og vi har ikke kunne få den tæt for vand. Nu har Tina sat nyt tætnings liste på. Den er afprøvet med 20 liter vand der er hældt ud over sidedækket. Og der komme ikke vand i brønden. Nu skal det så også afprøves under sejlads

Dagen slutede med en løbetur øen rundt. Det er ret præcist 6 km. God tur forbi flyveplads, kro og fyrtårn. Og et væld af store hare der sidder på markerne og pludselig spurter afsted.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”5″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Memory Lane i DK 2018, Vedligeholdelse og opgraderinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *