Jeg er kommet i Skælskør siden begyndelsen af ´60 erne. Det er min fars føde- og ungdomsby. Og min farmor og farfars levested gennem et helt liv. Der er følelser, oplevelser og historier knyttet til at være i Skælskør.
Der er fiske oplevelser i Agersøsund hvor min farfar sejlede os ud og lærte os at pilke torsk.
Der er min farmor der ikke ville tale med museet i byen om hvordan det var dengang hun var barn og ung. Det var så hårdt at hun ikke ville fortælle om det.
Der er historie om hvordan min far lærte at svømme. Han blev kastet i havnen af sin egen far. Og derefter kunne han svømme. Og da han kunne det, blev han også sendt i havnen og hente de kul op til at fyre med, når der blev losset kul i havnen.
Og der er historien om hvordan Lystbådehavnen blev bygget:
Der var én i Skælskør der havde en forbindelse til forsvarets ingenørtropper. Der skulle øve. Og selv om det ikke var en et helt traditionelt projekt, så blev det til at der kom et hold af ingenørtropper som i løbet af kort tid fik sat pæle i grunden og bygget havnen op omkring dem.
Måske er det blot en historie. Men den er god.
Havnen er frihavn, og vi ligger der med vores +11 meter i længden og knap 4 meter i bredden, ukompliceret mellem pæle. Og betaler 30 kr per nat, med fri strøm og bad.
Skælskør er i dag meget velrenoveret. De gamle huse der især ligger i Vestergade har velholdte facader. Og det fortsætter op i Algade hvor mange af byens butikker ligger.
Byen har også fortsat en del fiskebåde. Men garn i fjorden som der va massevis af tidligere, er desværre nu et sjældent syn.
Bevæger man sig helt ind i inderhavnen i egen båd, hvor der er et lille bassin med tidligere tilhørende fiskeauktion, skal man være opmærksom på strømmen. Den er kraftig 4 gange i døgnet, og følger tidevandet. Der er ikke stor forskel på vandstanden, men strømmen kan være meget kraftig