En dag i Marstal

Før vi sejlede fra Marstal, gik vi en tur igennem både det imponerende store havneområde og den gamle bydel der ligger tæt på havnen. Havnen med værfter, slæbesteder  og plads til garn, virker meget stor i forhold til byens størrelse.

Hus i havnen

Marstal er også et stykke på årets Memory Lane
Datteren tilbragte over 10 måneder på efterskole i Marstal, så på forhånd havde vi hørt hende om der var særlige steder at besøge. Det var mest vaffelbageriet.
Michael havde også på forhånd læst Vi de druknede af Carsten Jensen (i øvrigt en fantastisk bog), Og fik set både molen, der er bygget af frivillige helt tilbage i 1920´erne. Mindesten der er hævet fra havets bund, og rejst som  minde om hårdt slid og at enighed gør stærk.

Mindesten Marstal

Der er også kaptajn og skibsmælger Albert Madsens hus med den karakteristiske kanarp, hvor han kunne sidde og se på Prinsensgade.
Marstal emmer af dansk søfartshistorie, når vi slentre rundt. Da udviklingen var på sit højeste var der 300 skibe der var registreret hjemhørende i Marstal. Byen grundlage sin egen navigationsskole, der den dag i dag stadigvæk ligger i Marstal. Eget forsikringsselskab, Søassurancen, er også hjemhørende i Marstal i dag.

Marstal kan anbefales til et besøg.

Og der er mange der gerne tager turen til lystbåde havnen, der hurtigt bliver fyldt op.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Memory Lane i DK 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *