Et tømningsanlæg der bare virker

Vi har en holding tank ombord, den er vi glad for, og benytter den primært når vi ligger for svaj, Vi kan tømme den direkte i havet, når vi tilstrækkeligt langt fra land, og vi kan tømme den i havn, når havnen har faciliteter til det.
I dag oplevede vi desværre pumpen til tømning i havet ikke kunne tømme. Pumpen virkede, men der var ingen tømning. Det er anden gang det sker. Første gang var sidste år, da vi sejlede til Helsinki.
I Helsinki fik vi i stedet tømt tanken ved en tømningsstation i havnen vi anløb. Og efterfølgende virkede bådens tømning i havet som det skulle. Anlægget var enkelt og let at betjene, og vi fik løst vores problem.
I dag er det jo så godt vi er på vej mod Kolding lystbådehavn, der har et tømnings anlæg yderst ved en af broerne.

Bro med tanktømnings anlæg

Betjeningen er enkel med, en studs på tømningsslangen der passer til alle dæksgennemføringer, enkel betjening med start og stop, og så er det bare at få tømt tanken. Det går hurtigt. Der er et kolossalt sug.

Betjening af tømnings anlæg

Hele tømningen tager under 1 minut, og så er vi klar til at finde en plads i Kolding lystbådehavn, syd.

 

Memory Lane i DK 2018, Teknik og metoder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *