Herligheds værdier ved at ligge for svaj

Efteråret stikker også af på den gode måde, i forhold til vejret et gennemsnitligt efterår. Vi er taget afsted i sol fra en skyfri himmel, og glæder os til nogle dage ombord i Øresund regionen.

Solnedgang på vej til svajeplads ved Saltholm

 

Vi synes der er flere herligheds værdier når vi ligger for svaj.
Den første er at kunne kigge langt. Fra vores plads, hvor vi ligger på nordvest siden af Saltholm, kan vi mod SSØ se en flot Øresundsbro, mod V er der Amager skyline, mod NV ligger middelgrunden med alle vindmøllerne, og København på den anden side. Mod Ø ligger flade saltholm, mod NØ kan Bärsebäk skimtes og mod N ligger Flakfortet.

Aften med fly der lander ved Kastrup

 

Den anden er følelsen af at være på vandet. VI bevæger os hele tiden. Både når vi svajer, så udsigten ændre sig. Og vi bevæger os efter de bølger der kommer. Vinden er 6-8m/s, så selv om vi ligger lidt i læ af Saltholm, så er der små bøger der vipper os stille og roligt op og ned. Det er godt.

Naturen kommer tæt på. Der er fantastiske solned og solopgange. Vandet er klart og på himlen flyver de første fugletræk mod syd.

Der er mulighed for at bade. Om sommeren især, men også på en efterårstur. Et frisk morgenbad er en god måde at starte dagen på. 

Morgenbad ved Saltholm

 

Vi er langt væk. Det er ikke bare lige at gå i land. Vi skal forberede os på at være væk fra land. Vi skal have mad, vand og andre fornødenheder med. Vi skal passe på vores strømbeholdning, passe på vores vandbeholdning, være forberedt med brændstof til motoren og have varmt og vandtæt tøj nok med. Vi skal kort sagt være godt forberedte.

De kommer ro på. Det er vi ikke så gode til i hverdagen. Der er altid noget at fixe, sociale arrangementer mm. Når vi ligger for svaj, er der kun os to. Vi kommer ned i gear, kan læse eller blot sidde i cockpitteltet og se.

Efterårsferie, For svaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *