Den fredelige Nordsø

Der er mange beretninger om Nordsøen som et nærmest utilregneligt farvand.  Vi oplevede at det modsatte kan være tilfældet efterhånden som onsdag gik, med sol fra en skyfri himmel. En skarp kontrast til de to foregående døgns sejllads.
De gamle, og til tider modsatrettede bølger lagde sig, så det blev som at sejle på fladt fjordvand. Temperaturen steg, og det var helt landligt højsommerligt, selv om der var over 100 sømil til land. Der var vind nok frem til sidst på eftermiddagen, omend det gik lidt trægt med 3,2 – 4,5 knob. Der blev fisket lidt, med det resultat at, der i løbet af den tid det tager at rigge fiskestangen til, lå 12-15 måger og vuggede i vores kølvand.  Med  motoren tændt, og sejlene oppe sejler vi sidst onsdag eftermiddag videre med over 5 knob.

Den stille Nordsø

Den stille Nordsø

Natten bliver lun, og der er ikke behov for hue.  Kl. 03 er temperaturen i cockpittet 20,7 grader.
Torsdag fortsætter det gode vejr. Vinden tiltager og går i øst, og vi krydser 3-4 timer. Vinden er for svag, vi kommer næsten ikke fremad.

Dukkert i Skagerak

Dukkert i Skagerak

Vi er nu sejlet ind i Skagerak. Noget af det sidste vi er gør før vi igen starter motoren, er at ligge underdrejet og tage en tiltrængt dukkert. Det er frisk, det er salt og der er omkring 250 meter dybt. Der er nu under 100 sømil til Skagen, og trafikken tiltager. Igen en varm nat. 21,1 grad. Tropenat i Skagerak!

 

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *