Et besøg på Hanö

Hanö bugten er stor. Skal den krydses på den længeste led er det over 60 sømil.
Den er udsat. Der er helt åbent over til Polen og Litauen. Det er mellem 100 og 200 sømil væk. Rigtig god strækning til at bygge store bølger op.
Den har et dårligt ry. Søen kan rejse sig efter ganske kort tid med vind.

Og så er der vores oplevelser. En fredsommelig strækning vi har krydset både ud og hjem når vi har besøgt Helsinki, Ålandsøerne, når vi har været rundt om Gotland og da vi sejlede til Mem, for at sejle på Sveriges Blå Bånd – Gøta Kanalen.

Svensk sommer med blå himmel og bygevejr

I år udforsker vi den lidt mere. Og dagens mål er den lille ø Hanö, der har lagt navn til bugten.
Dagens sejlads, omkring 30 sømil, er med vinden ind agterfra, så det er en vekslen mellem at sejle plat læns og agten for tværs. Der trækker også byger op som det ses på videoen, og inde over land lyder der torden. Det slipper vi heldigvis for.

Indsejlingen til en fremmed havn er altid spændende. Hvor mange både ligger der, hvilket fortøjnings system bruger havnen og hvor er der plads til os. Vi har prøvet det mange gage, og egentlig er det evnen til at træffe en hurtig beslutning, der afgører hvor bøvlet det bliver. Denne gang tog vi en hurtig beslutning, og det gik super nemt, godt hjulpet af den venlige svensker:

Anduvning Hanö havn, time lapse

Svenskerne er gode til at servicerer deres små ø samfund. Og til Hanö sejler færgen hver time fra midt på formiddagen og frem til sidste afgang 20.30. Med sejlere der ligger uden på hinanden er der brug for at sno sig, hvilket færgen er ret god til. Der er plads til os alle.

Kaptajnen har styr på sin færge når han bakker ud
Blekinge skærgård 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *