Ud i Bleking skærgård

Nu skal vi ud og sejle i skærgården. Vi har fået besøg ombord af yngstesønnen og hans kæreste, der skal opleve skærgårds sejlads. Det mest utimative er at komme ud og fortøjre direkte til klipperne, så vi kan gå i land fra båden.
Til at orienterer os om mulighederne har vi en rigtig god bog med:

Landsort – Skanør
Your harbour pilot to the archipelagos of southern Sweden

Svensk udgivet i engelsk udgave

Der er masser af tekst om de enkelte områder, grundig beskrivelse af havnene og gode billeder af naturhavne, med tydelig angivelse af hvor der er mulighed for at fortøjre til klipperne.

Mulighed for at fortøjre til klipperne er markeret med en fed rød streg

Det er over 6 år siden vi sidst havde skærgårdsferie, og under sejladsen frem mod Tjärö som vi har valgt, lægger vi mærke til hvor gode svenskerne er til at bruge skærgården, og hvilke kontraster der er.

Kontrast i brugen af skærgården

I den vestlige skærgård nord for Göteborg, er der nogle gange øjer i klipperne der kan bruges til at fortøjre ved, andre gange bruge man en kile med et øje, der bankes ned i revner i klippen. I Blekinge er der mange øjer, og de er store og lette at se ude fra vandet også.

En line til et øje i hver side, og Letitia er solidt fastgjort til klippen

En tur rundt på Tjärö bliver det også til. Vi overraskes dels over hvor meget liv øen har, med både restaurant og et vandrehjem. Der er også regelmæssige sejladser mellem fastland og øen.

På vores tur rundt på øen, skal vi passerer nogle afspærringer der skal holde dyr inde. Det har vi prøvet mange gange før, og har altid set dyrene på afstand.
Sådan er det ikke her. Vi overraskes da vi runder et hjørne og står ansigt til ansigt med en ko, der virker meget større når den opleves live.

Ansigt til ansigt med en græssende ko på Tjärö

Tjärö er et dejligt lille sted, med mulighed for mange forskellige oplevelser.

Blekinge skærgård 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *