Sejlads i snævert farvand, i tæt tåge

Vi vågner op til en stille og tyst morgen, omgivet af tåge. Vi vidste det ville være der, men omfanget overrasker os. Sigtet er nede til omkring 0,1 sømil.
Vi vil gerne afsted, og er fortrøstningsfulde. Vejrudsigten siger klart vejr fra cirka 10. Og det kommer til at passe. Så da tågen letter tager vi afsted. Destination er nord for øen Harö hvor vi vil ligge for svaj.

Desværre vender tågen tilbage kort efter, og letter først igen den sidste halve sømil frem mod vores destination. I videoen ses det tydeligt hvor solen står, men den har ikke kræfter til at fortrænge tågen.
Så vi sejler roligt igennem den mælkehvide skærgård med omkring 2,5 knobs fart, tæt kontrol i søkort og rigtig godt hjulpet af Seapilot og vores dybdemåler. Det er udramtisk, vi møder andre sejlere og yngstesønnen og kæresten får også tid til at prøve fiskegrejet af.

Den sidste tåge er ved at lette

Da vi ankommer er det klart vejr for os, men længere ude er den sidste rest af tågen stadig ikke væk.
Vi får lagt ankeret, bakket det på plads, og ligger som en stor kontrast til dagens ensformige horisont, i noget der kan være midt i en skovsø

Blekinge skærgård 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *