Gennem Limfjorden

Vi er i roligt farvand igen. Meget roligt farvand. Og sejler igennem et lavt landskab.
Kontrasten til Norge er enorm. Vi har virkelig følelsen af at have været væk og er kommet hjem igen.

Ankerkuglen er oppe

Der loves stabil vestenvind de næste dage, så efter natsejladsen over Skagerak, tager vi nogle stræk gennem Limfjorden og ligger for svaj om natten. Første svajeplads efter overfarten fra Norge, er i Venø Sund. Godt at kunne slippe rattet igen (vi har ingen selvstyre), få cockpitteltet op og side i læ, og nyde at der kan sættes hak ved en vigtig sejlads.

Den vestlige del af Limfjorden er pragtfuld at sejle i. Der er alle mulige steder man kan finde læ for bølger når vi ankre op, der er smukt, og der er masser af steder at besøge på land.

Tina i god vind på fladt vand

Den stabile vestenvind hjælper også vores vindgenerator i gang. Den har egentlig skuffet os, den har ikke givet et særligt stort energi stilskud. Heller ikke når vi har sejlet i god vind. Det er ligesom vinden bliver ledt væk fra den når det er foran for tværs, og det skal blæse kraftigt hvis vinden kommer bagfra. Men i år tager den revanche.

Vindgenerator i funktion

Næste stop bliver i Nees vig, og dagen efter tager vi ind til Thisted for at bunkre vand og diesel, samt tage turens sidste indkøb. Vi har ikke været i havn i 5 dage. Så der er også noget affald vi gerne vil af med. Efter 3 timer er vi afsted igen, og tager ud til en af de svajepladser der er anbefalet af Bent Lyman i hans bog: Danmarks Dejligste Ankerpladser

Færge mellem Mors og fastlandet. Den sejlede lige ud foran os og havde styr på at holde afstand til os

Vi sejler til Feggeklit, på den side der vender ud mod Løgstør bredning. VI ligger i læ for bølger, med vid udsigt. og solen viser sig også i korte glimt

Sol ind i salonen

Det sidste lange stræk hjem er over Kattegat. Og efter næsten en uge med stabil vestenvind (og lave temperature), ændre vejret sig. Først kommer der en varmefront og vinden går i syd. Efter varmefronten kommer masser af sommervarme og rolige vinde fortsat fra syd. Men varmefronten indeholder vind på op til 12-14 m/s. Det vil vi ikke ud i, før vinden begynder at løje af.

Båker der leder vej.

Så vi beslutter at tage den sidste overnatning i Limfjorden i Ålborg Skudehavn, der ligger på den vestlige side af de to broer vi skal passerer. Togbroen og Limfjordsbroen.
Og så følger vi vejrudsigten tæt.
Vi er fanget mellem at gerne ville sejle for sejl og ikke få for anstrengende sejlads fordi bølgerne er for store.

Norge 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *