Det lykkedes, båden er i perfekt balance, og styre sig selv

Vi er sejlet fra Ålborg og ud i Kattegat. Vi har sejlet syd om vindmølleparken ved Anholt. Vi har passeret Lysegrund, og næste waypoint er ud for Ålsgårde.

Fuldmåne over Kattegat

Det har været bedre sejlads end forventet, vi har kunne holde kursen mod waypoint, selv om vinden kommer fra sydlige retninger.
Vejret er også blevet bedre, lunere og mere sol, efter natten med periodevis fuldmåne er overstået.

Solopgang Kattegat

Det kalder på at eksperimenterer.
Så med stabil vind, prøves det om båden kan styre sig selv. Sejlene er sat til bidevind, de er afstemt i forhold til hinanden. Roret har mulighed for at blive fikseret, og det prøver jeg.
Der skal liige justeres lidt på det fikserede ror. Og så er balancen der. BUM. Letitia styrer sig selv. Over 1½ time uden min indblanding. Kursen er ikke fast. Det er vinden, dens retning og styrke der afgøre hvilken kurs Letitia styre. Fedt!

Det er fjerde natsejlads på turen der er overstået. Det er godt det er den sidste. De tre andre har været kolde. Det slider når det er koldt.

Kronborg om strybord

Vi nærmer os Øresund. Og vinden er ikke så meget med os mere. Så vi stryger sejlene og runder Kronborg i solskin for motor. Målet er en svajeplads på nordsiden af Ven.
Vi finder en plads på 5 meter vand, sammen med andre danske sejlbåde der også er på vandet i det gode vejr. Og solen går ned i et fantastisk skue. Vi er ved at være hjemme. Men nyder fortsat oplevelserne som naturen giver

Solnedgang ved Ven
Norge 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *