Hammerhavn er gode oplevelser

Hammerhavn er en del af Hammerknuden, hvor der sus af både den gamle historie og den nyere.
Forneden ligger Hammerhavn, øverst på klipperne ligger Hammerhus. En del af det danske forsvar, helt tilbage fra det 12 århundrede. Idag kulturhistorie i smukke omgivelser.

Tæt på Hammerhavn ligger to søer. Opalsøen og Hammersø. Opalsøen er menneskeskabt. Der er udvundet Bornholmsk granit der efterfølgende er udskibet fra Hammerhavn. De helt lodrette vægge giver et fingerpeg om aktiviteten. I dag giver de selvsamme lodrette vægge mulighed for udspring fra stor højde og ned i Opalsøen. På billedet er det svigerdattern der tager springet på de 7 meter ned til søen.

Der er korte afstande at gå fra Hammerhavn. Cirka 800 meter til opalsøen, 1,5 km til Sandvig og 3 km til Allinge. På vejen til Allinge møder man denne smukke blomstereng. Den er næsten turen værd i sig selv.

Hammerhavn er blevet livlig siden vi var her sidst. Turbådene der sejler ud til grotterne og fuglefjeldet, har været her i mange år. Kajakture og padleboards leje er nyt. Det samme er de fine huse med toiletter/bad og is/mad udsalg. Alt sammen noget der har givet mere liv til Hammerhavn.

Danmark 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *