Videre mod Smålandsfarvandet

Efter en næsten stille nat nedenfor Møns Klint, tager vi afsted mod Stubbekøbing. Der er lovet en enkelt dag med blæsevejr, og efter 2 døgn på havet, passer det fint med en overnatning i havn.
Vi har besøgt Stubbekøbing tidligere, og bemærkede at der var gode provianterings muligheder, men at der ikke rigtigt var nogle mennesker i gadebilledet. Og så var havnen velbeskyttet.
Denne gang lægger vi til i erhvervshavnen, da det er blæst op, og vi ikke manøvrerer optimalt på snæver plads, når det blæser. Der er uroligt i erhvervshavnen når det blæser fra øst. Meget uroligt, selv om vinden egentlig blæser langs med havnehullet, og ikke ind i havnen. Og der er fortsat ikke rigtig nogen mennesker i bybilledet.

Så næste dags eftermiddag, da en del af vinden har lagt sig, sætter vi kurs mod Femø. Som det ses på billedes der er taget tæt på Farøbroen, er der fortsat vind, og hvor må det være fedt at kunne kitesurfe!

To broer passerer vi med kort mellemrum. Den første er Farø broen. Efter vores mening en af de allerflotteste broer i DK. Der er stor harmoni mellem længden af broen og størrelsen af pylonerne.

Efter Farø broen kommer Storstrøms broen der er en kombineret jernbane og bil bro.
Og herefter er det så mod Femø, hvor vi vil ligge for svaj på øens vestlige side, da der fortsat vil være noget vind.
Vind har vi også masser af fra en agten for tværs/læns på vej mod Femø. Op til 14 m/s i støddene. Det giver os turens absolutte topfart på 8,5 knob, i et minuts tid.

Vi har udvalgt en svajeplads på 2-3 meter vand, et stykke fra havnen. Vi lægger omkring 15 meter kæde ud, tjekker med at bakke, og ligger rigtig godt fast i første forsøg. Her bliver vi et par overnatninger

Danmark 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *