Indeblæst 8 dage i Mandal

I gæstehavnen er der to stykker gratis morgenbrød, der lægges på dækket hver dag, bortset fra når det regner. Super service. Og man føler sig godt hjemme.

Vejret i Nordsøen er ustabilt, og 3 døgn i træk uden høje vindstyrker har lange udsigter. Og vi skal bruge minimmu 2½ døgn på at krydse Nordsøen. Så vi bliver i Mandal, udforsker by og omegn, og snakker med vores tyske naboer der også skal til den Caledoniske Kanal. De har en tidshorisont til et bryllup i Irland de skal nå, så de snakker hele tiden om vejrudsigten.

Mandal har en historie der rækker tilbage til 1300 tallet. Byen har navn efter Mandals elven som den ligger på begge sider af. I 1700 tallet var laks og træ vigtige indtægtskilder, idag er det turisme. Byen er lidt mindre end Korsør.
Byen er hvid. En meget stor del af de ældre træhuse er hvidmalede. Og der er nogle gamle gademiljøer i den gamle bydel. Hyggelig by at slentre rundt i

Der er rigtig gode muligheder for at gå lange ture i omegnen. To stk bliver det til.
Den første går til et gammelt gammelt fæstningsanlæg fra 2 verdenskrig. Der er også den gamle fundament til en kanon der har kunne ramme mål i Skærgården. Derfra er der en god udsigt over en del af skærgården.
Undervejs ser vi skilte i vejkanten. Det viser sig at være navne på de der har en parkeringsplads. Det er meget personligt når det er ens navn der står veden parkeringspalds

Den anden tur er til en gammel “telegrafstation” Man kunne sende meddelser til hinanden ved at brug forskellige størrelser træ der blev sat på en særlig måde på det hvide stativ.
Turen derop, 80 meter over havet, nærmer sig klatring nogle steder, kryderet med et skilt der viser norsk humor. Hvis nu ikke man selv er klar over om man går op eller ned.

På begge ture er der flotte udsigter over Norges sydligste skærgårdsmiljø. Super flot. Og masser af steder man kan droppe ankeret og ligge forsvaj i læ af bølgerne udenfor skærgården.

I weekenden er der fest i byen. Der er opstillet scene, der annonceret med DJ og live musik. Det kaster også sjove indslag af sig i havnen, hvor selveste Captain Jack Sparrow kommer sejlende forbi.

Scotland And the Caledoniske Canal 2023, Sommertogter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *