Haggis og Cullen skink

Havnen ligger cirka 1,5 km ude fra byen. På vejen til Inverness er der et utal af sommerfuglebuske. I Danmark er det en prydplante, her vokser den som ukrudt.
Invernes er en hyggelig gammel by. Den er den største i Højlandet og er lidt mindre end Roskilde. Den ligger langs floden River Ness, der afvander og føre ind til Loch Ness, der er Storbritaniens største sø. Loch Ness indeholder lige så meget ferskvand som der er tilængeligt i England og Wales tilsammen. Den skal vi sejle på senere.

Vi skal også se om vi kan finde et sted hvor vi kan smage nogle af de traditionelle skoske retter. Haggis (kogt og hakket involde af lam og okse) er oplagt og Cullen skink (røget kuller i kartoffelsuppe)

Vi finder restaurant 27 i Carstle Street, nedenfor det gamle slot. Booker den tidligste tid vi kan (klokken 21), og ankommer lidt før til en fyldt restaurant med høj stemning af overvejende lokale. Det lover godt.
Cullen skink er en klassisk skosk ret opkaldt efter byen Cullen, og er kort fortalt røget kuller i kartoffelsuppe. Her er den sat som en forret. Higland chicken med haggis, sorte bønner, bacon og wiskeysauce er en mere moderniseret version af den klassiske haggis, der blev serveret uden andet kød, og med kartoffelmos og kålrabiemos. Jeg er glad for den nye version.
Begge retter er dejlige, og solidt mættende. Cullen skink er der ikke så meget at sige om. Den fungerer bare. Highland chicken med haggis er godt komponeret med bønner, skinke og wiskey sauce. Kyllingefileten er fyldt med haggis, og der er en lille frituresteget haggis bolle også. Smagen af haggis er ikke enstrenget, nærmere en komplex smag, der lige giver lige solidt ekstra skud umami.

Begge retter giver god inspiration, og vi håber at nå at prøve dem inden sommertogtet slutter.

Scotland And the Caledoniske Canal 2023, Sommertogter
2 comments to “Haggis og Cullen skink”
    • Jeg ewr begyndt med nye retter 🙂
      En med lam, en med kylling og haggis og en med røget ørred i kartoffelsuppe. Så jeg tager bestem inspiration med hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *