Årets sommertogt

 

Detalje ved mastekran i Schilksee havn

Detalje ved mastekran i Schilksee havn

Målet for årets sommertogt på 4 uger, er planlagt at gå til Holland. Dels har vi har aldrig været i Holland, dels har vi tidligere næsten nået grænsen for hvad vi kan nå på et fire ugers sommertogt mod Nord hvor vi besøgte Oslo, Øst hvor vi sejlede til Åland og Vest hvor vi sidste år nåede Inverness i Skotland.

Principperne i vores sejlads er at sejle ud til vores mål, så hurtigt så muligt, og derefter tage det stille og roligt hjemad, så sejladsen hjemad også har tid til at tage hensyn til vejr og især vind. Det følger vi også i år.

Første mål er Kiel, der ligger som adgangsporten til Tyske Bugt, via den gravede Kieler kanal. Porten passeres via sluse i beggen ender af kanalen. Er vejret for blæsende, er det muligt at blive i kanalen og vente på vinden lægger sig. Vi vil helst undgå vind over 10 m/s når vi planlægger. Fra Slusen i Brunsbuttel stikker vi ud i Elben, sejler langs med Tyskland, videre på ydersiden af de Frisiske Øer, ned langs Hollands vestkyst, for til sidst at gå ind  i Vlissing, der giver adgang til Den Stående Masterute. En sejlads på Hollandske kanaler fra Syd til Nord. Gennem land og by, og gennem storbyen Amsterdam. En spændende rute der tillader en max dybgående på 2,5 meter, og en mastehøjde på op til 37 meter. Der er altså rigeligt med plads til Letitia der stikker 1.65 og har en mastehøjde på 12 meter. Den stående masterute er ca 150 sømil lang. Hvis vi er på frit vand, kan vi sejle den distance på 1½ døgn, hvis vi kan sejle om natten også,  to døgn, hvis vi absolut skal i havn, og tre dage, hvis vi tage det mere roligt. Vi planlægger med at afsætte 14 dage til sejladsen med  de bl.a. over 50 broer der skal åbne sig for os.  Det er ca. 11 sømil per dag.  Vi ser frem til sejladsen i Holland.
Lykkedes vores planer vil det være det sydligste vi har sejlet til dato.

 

Den stående masterute Holland 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *