Rabarbersaft er smagen af sol og sommer.
I denne opskrift er rabarbersaften koncentreret, og kan fortyndes med 3-4 dele vand, eller danskvand.
Du skal bruge:
1 kg rabarber rensede og vaskede rabarber uden blade
5 dl rå rørsukker
2 vaniljestænger
1 lime
½ liter vand
Sådan gør du:
Vandet kommes i trykkogeren sammen med sukker, vaniljekorn fra de flækkede vaniljestænger, vaniljestænger og rabarberne der er skåret i mindre stykker.
Trykkoges i 10 minutter, sigt gennem en sigte, kom saften fra lime i saften og rør rundt. Hæld saften på glas og sæt låget stramt på
Trykkoger gøres ren, der kommes 2 cm vand i bunden, glassene kommes i og trykkoges 7 minutter.
Trykket i trykkogeren tages af under rindende koldt vand, glassene tages op inspiceres for om det bobler indeni. Lågene efterspændes.
Mærkes med navn, indhold og fortyndingsforhold.