Mod Christiansø

Sydlig indsejling til Christiansø

Sydlig indsejling til Christiansø

Efter 3 år med sejlads udenlands, skal vi i år rundt i danske farvande. Dels fordi de er smukke at sejle rundt i, dels fordi det også giver os mulighed for at få vores børn med på nogle del togter. Og så har vi også mulighed for at ligge for svaj. Det var svært på Gotland, vanskeligere i Skotland, og svært i Holland på kanalerne.

Så inspirationen har været Bent Lymans bog: Danmarks dejligste Ankerpladser. Der er mange, og af forskellig karakter. Både beskyttede steder, og steder der er imponerende og flotte, men som kræver rolige vindforhold.

Første del af turen er netop startet. Vi har stævnet ud af Brøndby havn, og næste stop er Christiansø, det yderste af Danmark mod øst.
Afgangen sker i højsommerligt vejr. Det er sol, varmt og kun periodevis er der en lille smule vind. Så vi starter for motor ud af Køge bugt, videre syd om Falstebro og derefter med kurs mod Christiansø. Íalt er der lidt over 100 sømil.

Vi har opdaget at når vi står overfor et længere stræk der indebære en natsejlads, kommer vi tit senere afsted. Vi klargør båden mere grundigt, og stuver grej og underholdning grundigt af vejen. Og her ved indledningen til ferien, er der meget der skal stuves af vejen.

Ved udsejlingen fra Brøndby, træder vores vagtplan i kraft. Vi har fundet en god rytme med vagter af 4 timer, og tilpasset så det er Michael der sejler den længste tid i mørke i tiden mellem 23 og 03. der lyser godt op, bliver natten aldrig helt mørk.

Sejladsen er ukompliceret. natten viser sig at være lun, og med 3/4 måne bliver natten aldrig helt mørk. Hav båd er hele tiden synligt. Natten sejles langs den svenske sydkyst, og ude i erhvervsfartøjernes sejlruter sejler de med os. Det er en god start på vores ferie.

Næste dag ankommer vi til Christinsø midt på efter middagen. Det er ikke det letteste sted at ankre op, da vanddybderne hurtigt bliver over 20 meter. Så vi ser havnen an og overraskes over det lille antal lystbåde. Der er ingen ledige pladser, men vi kan ligge udenpå en anden dansk båd som nummer 4. Det er således relativt enkelt at komme i land.
Vel på plads er vi således klar til at udforske det lille øsamfund.

DSC_1834

Letitia udenpå som nummer 3

DSC_1868

Fortsat masser af plads i havnen

Gem

Gem

De smukkeste ankerpladser 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *