For svaj ud for Balka Strand

Vi ligger på 4 meter vand med sandbund. Der er rigeligt med kæde ude. Selv om det er sandbund har vi respekt for den Bornholmske undergrund, så vi ligger i respektfuld afstand til 2 meterkurven i søkortet.
Det er fortsat sommervejr på Bornholm.

Ud for Balka strand er der skønt at ligge for svaj. Der er den brede strand med det kridhvide sand, der et næsten uendelige syn mod øst, der er de enlige små fiskejoller der tager ud af Balka havn og der er vindsurfer aktiviteterne tæt under land og inde på stranden. På Balka strand er der en surfer skole, og den ser ud til at være velbesøgt. Det er godt at se at vandet stadigvæk trækker nye til.

Ombord er vi tre generationer. Det er spændende. Yngste mand er 8 måneder. Det stiller særlige krav til det sociale, når der er så lidt plads hele døgnet. Det fungerer fint.

Turen fra Listed havn til Balka strand, gik relativ hurtig. Vinden var lovet jævn, og af hensyn til gæsterne, havde vi sat en reb i storsejlet og ikke rullet hele genuaen ud. Det fungerer godt. Også da der kommer en frisk brise, der giver os en topfart på 6,8 knob. Når der er nye med ombord, skal de føle sig trygge. Måske de selv bliver inspireret til at blive sejlere i fremtiden.

 

De smukkeste ankerpladser 2016, For svaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *