For meget vind og for lidt proviant tvinger os i havn

Vores test af ankergrej gik godt. Vi flyttede os ikke en meter om natten, og det sad godt fast da vi skulle videre. Der er god holdebund ud for Skarø.

Vi fortsætter sejladsen  med bidevindssejlads. først nord om Avenakkeø, senere syd om Lyø, hvorefter der kan slækkes en anelse på skøderne.

Vejret er ikke med os denne uge. Søtøjet er fundet frem, det samme er huen. Selv optænding agf vores lille grill, kræver ekstra tøj
Senere, som det ses på videoen, bliver det halvvindssejlads frem mod Årøsund.

Der er smukt i det sydfynske, og i vinterens og forårets planlægning, var det hér vi skulle være nogle dage og ligget for svaj ud fra flere af øerne. Skarø får vi prøvet og i dag haster vi igennem, da DMI lover megen vind i morgen.

Og vi vil gerne videre, så vi sejler mellem de kraftige vinde.

Årøsund er en hyggelig lille havn, mest for de lokale. Der er også en havn på den lille ø Årø, hvortil der sejler en lille færge. På øen er der en campingplads med mulighed for lidt indkøb. I Årøsund er der ingen indkøbsmuligheder. Nærmeste sted er Haderslev 16 km væk. Det er usædvanligt. Der er ofte gode indkøbsmuligheder tæt på de havne vi anløber, eller indenfor gå afstand.

Færgen til Årø

Færgen til Årø

Men ikke her. Så vi tager bussen til Haderslev, og får set lidt af området undervejs.

Haderslev har en domkirke der er et besøg værd. Den er over 800 år gammel, ligger næsten på det højeste sted i byen, og har nogle meget flotte messehagler der er designet af Dronning Magrethe. De er taget i brug første gang i 1987, og er til dagligt udstillet i kirken.

DSC_1923DSC_1922

Til en sommertur høre også grillmad. Vi griller aldrig ombord. Så vi må grille når vi har adgang til land. I Årøsund er der grillpladser med borde og bænke.
Det er interessant påklædning der er nødvendig når grillen skal tændes. temperaturen har været 15 grader.  Det er ikke varmt. Der blev grillet en hel kylling, det tog 5 kvarter.

DSC_1928

De smukkeste ankerpladser 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *