This is warship Absalon, Absalon, Absalon

Trods det stille vejr i Pakhusbugten, syd for Anholt, fik vi alligevel en urolig nat. Der kom hele tiden små bølger på tværs af Letitia, og det fik os til at rulle kraftigere, end bølgerne berettigede til. Så vi har ligget og rullet frem og tilbage i agterkøjen.

Var det så en fejl at ligge for svaj og udsætte os for en afbrudt nattesøvn?
Nej det synes vi ikke. Vi har valgt et sted med udsigt, historie og smuk natur. Vi havde en utrolig smuk aften, og ligeledes en dejlig morgen. Først en morgendukkert i det klare vand, hvor der også er en nysgerrig sæl. Og efterfølgende morgenkaffe og morgenmad i cockpittet.
Så bliver det ikke meget bedre.
Og det er sommer og ferie, vi skal nok få den søvn vi har behov for. Så det har været en god oplevelse.

Vores næste ankerplads er ved den lille privatejede ø Hesselø der ligger omkring 30 sømil syd for Anholt. Igen planlægger vi med en svajeplads hvor oplevelsen er mere i fokus end den optimale læ. Hesselø er grøn, vi kan ligge lige nedenfor fyrtårnet, et udstrakt fugleliv og udsigt til Sjællands nordkyst.

Det bliver en god dag. Sol og varme, sejlads for sejl og oplysende underholdning over VHF radioen.

All ships, all ships, all ships
This is warship Absalon, Absalon, Absalon

Mod syd, ved indsejlingen til Isefjorden, kan vi se der er op til 7 krigsfartøjer. Og et af dem er altså Absalon, det største krigsskib flåden i Danmark har haft.
Der kommer flere meldinger over VHF én og de kredser om det samme emne. Civile skibe skal holde sig væk fra området omkring Sjællands Ode. Der vil være øvelse.
En lille motorbåd der tilsyneladende sejler langs kysten ved Sjælands Ode, bliver gentagne gange kaldt over radioen, med besked på at svare tilbage. Og
pludselig bliver der tavst, og krigsskibene sejler mod Sjællands ode, og forsvinder i disen i horisonten.

Vi fortsætter vores færd, sejler langs sydsiden af Hesselø, lægger ankeret ud på 5 metervand lige ud for fyret, og kan senere nyde den flotte solnedgang og efterfølgende den opgående måne.

Danmark har nogle fantastiske natur senarier og farver om sommeren!

Svajeplads ved Hesselø

Svajeplads ved Hesselø

Gem

Gem

Gem

De smukkeste ankerpladser 2016, For svaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *