Lørdag aften i Peterhead

Weaverly bar

Weaverly bar

Vi trænger til at gå en tur, og komme ud og spise, efter at have været 3 døgn på båden.  Havnefogeden anbefaler en restaurant oppe i byen, som vi går efter. Det lykkedes dog ikke at finde den i første omgang. Da vi ikke ved hvor vi ellers skal gå hen, og der er en bar med rygende personer udenfor, går vi derind.
Ny oplevelse. Baren er ikke stor, der er ikke tilrøget (gæsterne går ustandseligt udenfor for at ryge) og vi bliver hils velkommen af de 8-12 stk, overvejende mænd,  der sidder tæt omkring baren.  Og opdager så at alle som en, er totalt stive. Klokken er altså kun omkring 19. De er sejlende berusede, men meget venlige. Der er et par mænd enkeltvis kommer over og lige skal høre mig: your wife? Da jeg bekræfter,  stopper stopper yderligere tilnærmelser til Tina, bortset fra en kys på hånden. En mand taler med os og vi udveksler navne. Da han begynder at blive mere talende bliver det svært. Han mangler et par tænder, og tungen vil ikke helt lystre ham.  da han opdager vi har svært ved at forstå ham, synker han hen i tavshed.
Vi drikker vores pint færdige, og vil prøve at finde et sted at spise. En af kvinder fra baren, der står udenfor hjælper os, my mand is a fisher man, forklare hun mens vi går lidt. Men denne hjælp finder vi restaurant Weatherspoon, de er godt fyldt. En gæsterne fra Weaverly bar sidder der allerede, genkender os og spørger grinende: are you follow me. Nej det gør vi ikke.
Vi finder et lille bord, og prøver at afkode stedet, og hvordan vi får noget mad. Det er stort, med en enorm lang bar, der er tæt besat. Der er almindelige borde til at spise ved, og så er der sofaer med lave borde. Vi finder ud af det. Man bestiller sin mad og drikke ved baren, betaler, bringer selv drikke vare ned, og så bringes maden når den er klar. Jeg får kuller= fisch and chips og en cider, Tina en Club Sandwich med chips og en lokal øl. De er gode til deres fish. Fisken indeni er lækker og lige tilpas stegt.

Middag  på Weatherspoon

Middag på Weatherspoon

Lidt efter kommer der flere fra Weaverly bar. Der medbringer højt humør, og synges meget højt en fællessang. Næsten samtidig ankommer et par vagter, der følges af yderligere en lidt senere. Altså tre vagter på en restaurant. Det er ikke noget vi som sådan hæfter os ved, indtil der er en gæst der meget håndfast føres ud på gaden. Det påvirker ikke resten af gæsterne, men vi er ikke vant til den slags hårdhændet opførsel.
Der er roligt da vi går hjem.

Skotland 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *