Den sidste svajeplads, nu uden bølger

Vores sidste nat skal være rolig. Efter en ubekvem morgen og anstrengende afgang, sejler vi efter et sted med bølgelæ, til sommertogtets sidste nat.

Amager strandpark har været vores mål. Et sted med liv, aktiviteter og udsyn til den nye skyline langs kysten fra Sundby til Kastrup. Og vi sejler også tæt på stranden så vi kan prøve hvor meget læ der er.

Vi skal dog lige forbi København først.
København fremføre sig selv som en grøn by. Sådan opleves det ikke at sejle forbi København.

Da vi sejler videre fra videre fra vores plads nedenfor Eremitageslottet, kursen næsten direkte mod H.C. Ørstedsværkets karakteristiske tre skorstene, og det skandaleramte varmekraftværk Amager Bakke.

H.C Ørsted værket og Amager Bakke

H.C Ørsted værket og Amager Bakke

 

Videre forbi Kronløbet der er indsejlingen til Københavns havn, og hvor de kæmpestore, stærkt diselforurenende, krydstogts skibe ligger. I højsæsonen er de den største årsag til dieselforurening i København.
Herefter Lynetten om styrbord, og det samme med den sidste kæmpestore hal der tidligere hørte til Burmeister & Wains skibsværft. Den er i dag dekoreret med et enormt ulvehoved.

Videre ned mod Sundby, forbi de store tankanlæg, før Amager Strandpark dukker op. Det er tydeligt at København har lagt en af af sin forsynings industri og affaldsbehandlings industri, helt yderst mod Øresund. Det er ikke kønt, men det giver en hovedstad med mindre industi hvor der er beboelse.

Ud for Amager Strandpark, prøver vi om der er bølgelæ. Sejler tæt på kysten, og må konstaterer at den stille nat vi længes efter, ikke findes der.

Vi alslutter istedet med at ankre op ud for Kongelunden. Et velkendt sted for os, og med perfekt bølgelæ for nordlige vinde.

Næste dag sejler vi tilbage til Brøndby havn, efter en rundtur i Danmark på lidt over 725 sømil

 

 

 

Gem

Gem

Gem

De smukkeste ankerpladser 2016, For svaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *