Torekov med en historie

Det fortælles at en dansk prinsesse engang drev i land her. Hun var blevet sendt til søs sammen med sine to brødre af den onde stedmor. De skulle alle dø. Brødrene drev i land ved Gilleleje og Arild i Sverige og Tora drev i land ved den store sten, som Tina står ved nedenunder.

toras-sten

Tora blev fundet af Frenne, en blind fisker, der lovede at begrave hende, hvis han fik sit syn tilbage. Og det skete.
Tora blev Helgenen, og Frenne opførte et kapel der hvor han begravede hende. Det blev senere til, der blev opført en Kirke i hendes Navn. Den brændte desværre i 1858, og fundamentet er siden blevet rekonstrueret.

dsc_1809

Tora og en del af fundamentet til kirken der blev opført i hendes navn

 

Den historie kendte vi ikke

Byen var også en af de svenske byer der tog imod danske fiskere, der smuglede jøder til Sverige under anden verdenskrig.

Et ægtepar der faldt i snak med os i havnen, fortalte historierne og udpegede det hus, de flygtede jøder blev bragt til. I dag er det en restaurant i sæsonen.

joedernes-hus

Små historier som vi elsker når vi kommer rundt i de små steder, som vi kun får opsøgt når vi sejler.

Torekov er på denne tid af året en stille by. Hyggelig at slentre rundt i, og se på de velholdte huse. Mennesker på gaden er her dog ikke mange af.

dsc_1813

dsc_1812

Og så kan man jo spørge sig selv om der er flest mænd eller kvinder ansat i Torekov havn. Det første billede er fra kvindernes toilet, det andet fra mændenes toilet.

dsc_1819 dsc_1820

På det første billede ses 5-6 bordebænkesæt der skal opbevares tørt på kvindernes toilet/baderum, Det andet billede er fra mændenes toilet/baderum. Tina var for første gang i mændenes baderum.

Letitia ligger godt i Torekov havn, klar til at tage afsted næste dag.

letitia-torekov

 

Efterårsferie, Efterårsferie 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *