Fra Torekov til Viken

Vi har et hul i blæsevejret i disse dage. Det benytter vi os af, til at komme på vandet igen. Første sejlede vi fra Humlebæk mod Torekov. Denne gang tilbage mod Kullen, og videre til Viken, der ligger 5-7 sømil syd for Mølle havn.
Viken skriver på deres hjemmeside, at de er bedst egnede til både der er max 12 meter lange og 4 meter brede. Letitia er 11.30 lang og 3,65 meter bred, så der er masser af plads :-).
Som de andre havne vi besøger, er der god plads, mange både er kommet på land. Så det er let at finde en god plads. Havde det derimod været sommer, og havnen havde været fyldt med fastliggere og gæstende både, så ville det have været snævert at komme omkring for os.

Det er fortsat diset vejr, omend det er klaret lidt op. Nu kan vi næsten se fra Torekov og de ca 10 sømil over til Kullen. Da vi kommer tættere på, se det næsten ud som skyerne har sænket sig ned.

Sol eller skyer er mindre vigtigt. Vi har en god halvvind, der følger os med rundt hele vejen ned til Viken, bortset fra lidt læ da vi passerer spidsen af Kullen. Vores max fart runder de 8,2 knob, hvilket vi bliver ret overraskede over.

Nordspidsen af Kullen

Nordspidsen af Kullen

 

Videre mod SØ testen jeg radaren, og mine egne kundskaber. De skal gerne være i top, den dag vi virkelig får brug for dem. På billedet nedenunder er der mange informationer, på vores noget ældre radar.

Hver ring svarer til en afstand på to sømil
Den lodrette linie fra midten af billedet og op, viser vores sejlretning
Der er to kyststrækninger. Den venstre er Sverige, den øverst strækkende sig mod højre er Sjælland.
Der ses et fyr, aftegnet som et lang fed streg i en afstand af 3-4 sømil på den lodrette linie
De små lysende aflange pletter er fartøjer
Der er en byge i en afstand af 2-4 sømil fra centrum og over mod Sjællan

Der er mange rigtig gode informationer på sådan et radar billede

dsc_1832

Fyret på radaren ser vi da vi nærmer os Viken. Det er ret stort og meget synligt. For os markerer det at sejladsen er ved at være slut. 1½ sømil længere, så er vi inde i Viken havn.

fyr-ved-viken

Fyret ved Viken

Og så er der endnu en 360 graders video.
Den er egentlig al for lang. Hvem gider se en video på 19 minutter? Den er også langsom i tempoet. Langsomt ud af Torekov havn og langsomt ind i Viken havn. Vi fumler lidt med storsejlet på grund af manglende koncentration da Letitia skal holdes i vindøjet, og fordi vores Lazy jack sidder meget tæt sammen. Og det er ikke specielt galant at det er hustruen der knokler sejl op, og genua hjem, mens jeg står og drejer lidt på rattet. Og så er det helt håbløst at filme mellem to sejl, hvor der næsten ikke kan ses andet. Trimmæssigt kan man selvfølgelig se at genuaen er lidt løs i toppen, og måske skulle storsejlet været skødet mere ud. Skæv horisont og bølgesprøjt er der også, og ingen delfiner eller marsvin.

Hvis du vælger at se noget af den, skal du vide at det for os en rigtig god dag på vandet, hvor vi nyder vejret, dyrelivet med en marsvin finne i ny og næ, måger vi jager op i luften, og suler der med deres elegante sortspidsede vinger er flotte flyvere (du kan se to stk i dette blogindlæg fra vores tur til Skotland.
Og hvis du bruger en browser der understøtter 360 graders video, kan du bevæge billedet rundt som du ville med dit hoved (hvis du havde været med), hvis du havde stået først ved styrbord vant, og senere ved bagbord vant.

Efterårsferie, Efterårsferie 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *