Vores havn i Helsinki

Indsejlingen til Helsinki er flot. Havnefronten er stor, og der er en mængde af pladser til lystbåde. Mange er tomme lige nu. Måske er ferien startet, finnerne er ude og sejle i deres skærgård, og der er ikke mange sejlere fra andre lande. Der er langt til Helsinki fra Sverige og Danmark. Og sejlere fra Rusland og Estland er få. Vi har kun set en sejler fra Estland, en fra Tyskland og en svensker.

De sidste 10 minutter før vi fandt vores plads

I Helsinki fortøjer de med en bøje agter og så ind til en flydebro. Vi er glade for vores bøjekrog, der nemt får fat i bøjens øje, og so vi kan holde igen med, når vi nærmer os broen.

Vi ligger ved en lille ø Der virker som om den er ejet af en sejlklub. De er en lille bådudstyrsbutik, en restaurant der er flittigt benyttet når solen skinner. Også selv om det koster 6 euro at blive transporteret de 100-200 meter der er over til fastlandet. Og der er efterspørgsel på transport. Hvert 20 minut sejler den lille færge.

Der er også adgang til brændstof. Hele 7 standere er der samlet på en separat bro. De benyttes også ofte. Og så er der adgang til at få tømt vores holding tank. Det har vi ikke prøvet før. Så det er vi spændte på, når nu det ikke lykkedes at få tømt den under sejlads.

Det koster 32 euro per nat at ligge ved en af de 15 gæstepladser i havnen. Men så er der også fri adgang til strøm, vand, bad, vaskemaskine og tørretumbler. Ligesom transport med færgen også er inkluderet.

Tina instrueres af den venlige havnefoged

Det er et dejligt sted med et godt overblik over den livlige trafik der er i denne del af Helsinki havn.

 

Helsinki, Helsinki, Tallinn og Riga 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *