Downtown Tallinn

Vi ligger godt beskyttet i Old City Marina der er ny og moderne med alle de faciliter vi kan ønske os. Om det så er sauna er det en mulighed. Der er seks marinaer i og omkring Tallinn. Vi har valgt den der ligger tættest på den gamle bydel i Tallinn. Skal vi sejle til storbyer under vores sommertogt, så går vi all inn.
Den er en smule peberet i prisen, sammenlignet med andre havne vi har besøgt. 45 euro per nat. Men så er der også fri sauna med udsigt, bad, tøjvask, strøm, vand og internet der faktisk kan trække noget.

Den gamle bydel , med den moderne på begge sider

 

Da byen langsomt dukkede op og vi kom tættere på, er det tydeligt at se kontrasten i den del af byen der kan ses fra vandet. Næsten midt i billedet er der moderne højhuse i glas og stål, og med arkitektoniske spidsfindigheder. Mod øst, ser det ud til der er ældre beton byggerier, som vi også kender herhjemmefra på bl.a. vestegnen ved København eller i Gjellerupparken.
Vest for, (men tæt på) de nye højhuse, ligger den gamle by med de knejsende høje spir, og den ortodokse kirke med de løgformede kupler. En by i udvikling, med respekt for det ældre.

Letitia og Tina i Old City Marina

Det kræver havnens tilladelse på VHF kanal 14, at anløbe havnen. Det meste af yderhavnen er hjemsted for en række forskellige færger, heraf en katamaran der pendler mellem Helsinki og Tallinn. Men også en række andre passagerfærger. Så når de er under indsejling eller udsejling må vi pænt vente. Helt inde i bunden af havnen, ligger så Old City Marina. Hvor vi kan lægge til ved Y-bomme

Det moderne Tallinn

 

Tallinn er flere ting.
Byen er hovedmotor for Estlands økonomi. De nye skyskrabere er bl.a. et vidnesbyrd herom. Bilerne det samme. Der køre flere dyre biler i Tallinn end jeg har oplevet en sommerdag i København. Og cafe miljøet har også holdt sit indtog. Tallinn er en moderne storby.

Symboler på tre tidsaldre

 

Gammelt og nyt byggeri

Byen er også det sted hvor danskerne kæmpede mod Estland i 1219, og var ved at tabe slaget. Så faldt Dannebrog ned fra himlen, samlede danskerne, og de vandt slaget.
Og så er der en ny madkultur under opbygning. Kokkene tager nogle af de traditionelle retter og tilsætter nye ingredienser. Og de er ikke bange for at gå utraditionelle veje.

Grillet andebryst med rabarbersauce

 

Helsinki, Tallinn og Riga 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *