Så rammer vi Riga, rejsens tredje og sidste mål.

Der er en relativ lang indsejling til havnen i Riga som vi har besluttet os for at sejle til. Cirka 7,5 sømil. Men så ligger vi også downtown Riga, omgivet af færge og restauranter, og med under én km til byens centrum.
Vi har under dagens sejlads, både set coastere og passagerskibe sejle både mod og fra Riga. Men at hele den lange indsejling på floden Daugava, næsten er en stor kaj til at losse og læsse gods ved, kommer bag på os. Der er mange kilometer kaj, og en mængde af kraner. Da vi sejler ind mod Riga, er klokken mellem 19.30 og 21. Og der arbejdes med gods på et skib.

Der lastes

Havne anlæggene ligger primært på Daugavas østlige side, og på den vestlige er der i starten af indsejlingen industri, og senere da vi kommer tættere på byen, beboelse, hvoraf noget ser ret faldefærdigt ud. Undervejs er der også lystbådehavne, og mænd der fisker fra land eller i deres små både.

Ældre kajanlæg og regnbue tæt på Riga

Hele indsejlingen giver et blandet indtryk. Aktiviteten er positiv, og giver indtryk af dynamik. Industrien sender mængder af kulsort røg op, og det tyder på forældet teknologi. De faldefærdige huse giver et trøstesløst indtryk, lystbådene vidner om der er nogle der har penge og fiskeriet at der er overskud til den interesse.

Vi har gode erfaringer med at kontakte havnefogeder før vi anløber en havn, så det prøver vi undervejs mod havnen. Det skal ske på VHF kanal 09. Da det lykkedes os at komme igennem, får vi det lidt overraskende svar: Taler ikke engelsk, send en mail. Tilknytningen til den engelsksprogede verden, er fortsat et stykke væk. Men da vi kommer til havnen er det engelske sprog alligevel ikke så langt væk, og vi får en god dialog med den unge mand
Det bliver spændende at se hvilket indtryk vi får af Riga.

Gem

Helsinki, Tallinn og Riga 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *