Den lille ø Ruhnu, med sit eget Eiffeltårn.

Da vi kommer til den lille Estiske ø Ruhnu, er det blevet sommerligt, i modsætning til de kolde vinde ude i Riga Bugt.
Øen ligger som en port hvis man vil ud i Østersøen, eller som en længe ventet havn, efter at have krydset over Østersøen fra Gotland eller Sverige.

Letitia i Ruhnu havn

Der bor cirka 100 mennesker på øen, der tidligere har været et sommerhus område for svenskerne.
I dag er her en havn, der er velbesøgt. Den er ikke stor, men der er to brusere, to toiletter og en sauna der også besøges flittigt. Der er fortsat sommerhus område og selvfølgelig de lokale. Øen har egen katamaranfærge, med plads til 2-3 biler af gangen. Der cykles flittigt på øen, der virker meget rekreativ med fine sandstrande, frodig skov (med mange myg) og hyggelige huse.

Bregner i lyset i skovbunden

 

Øen har indtil flere attraktioner. Dels er er landets ældste kirke af træ. Den er opført i 1641, og ser fuldstændig intakt ud. Den har dog fået en nabo kirke opført i 1912, der er større.

Den gamle kirke fra 1641

Og så har Ruhnu et Eiffeltårn. Ikke som tårnet i Paris. Det er et fint fyrtårn der er placeret på øens højeste punkt. Det er designet af Eiffel, bygget på fastlandet og fragtet til øen, hvor det er samlet. Det er designmæssigt et fyrtårn med kant.

Et fyrtårn designet af Eiffel

Da vi ankommer efter næsten 13 timer på havet siden RIga, er det havnefogeden der tager imod. Rigtig god service. Og få minutter efter vi har fortøjret, går Dannebrog til tops, ved siden af de mange andre nationaliteter. Selv om vi ikke er mere end 20 – 25 både er bredden stor i lande. Ud over os, er her selvfølgelig både fra Estland og fra Letland, Litauen, Finland, Sverige og Tyskland.

Helsinki, Tallinn og Riga 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *