Fire kig i Sverige, den sidste vej hjem

Efter det lange stræk fra Riga Bugt, syd om Gotland, Videre syd om Øland og ind i fiskeri havnen Sandhamn, der ligger på den østlige grænse til Blekinge skærgård, trækker det i os for at sejle i skærgården, og ligge for svaj en nat eller to. Den svenske skærgår har en ro og et seneri der er fantastisk flot. Det er natur med overskud

Huse på Ø i skærgården

Så et par timer før vinden for alvor lægger sig, sejler vi videre fra Sandhamn og mod den lille ø Flakskär, der både har god bølgelæ, og en udlagt bøje fra den svenske Kryssarklub. Dejligt sted. Videoen ses bedst i HD opløsning.

Smalt løb ind til skærgården

 

Blekinge skærgård er overskuelig. Den er 35 -40 sømil fra øst til vest, og 5-10 sømil fra nord til syd. Masser af skær, øer, færger og små samfund. Det ville vi gerne udforske noget mere. Desværre får vi kun denne ene nat. Som vejret udvikler sig, vil vi godt over Hanöbukt allerede næste dag.

Vores mål bliver den lille havn Kåseberga, hvor der er fyldt godt op da vi ankommer. Hyggelig lille malerisk velbesøgt havn, hvor vi får plads udenpå en svensk familie, der også er på vej hjem. De skal til Malmø næste dag og tidligt op. 

Morgen da vi sejler fra Kåseberga havn

 

Så det kommer vi så automatisk også. Og sejler videre mod Falsterbo kanalen, hvor vi bliver et ekstra døgn, før hjemturen mod Brøndby havn. Dejlig dag med optimal vind til bidevind og senere kryds. Bemærk huen. Det har været en kold sæson på vandet.

Tina på kryds mod Falsterbo

Området omkring havnen i Falsterbo der ligger nogle kilometer før Skanør, er et udpræget rigmandsområde, med en solid overvægt af dyre biler og store velholdte huse. Men også en flot natur. De skriver at de har cirka 40 km kridhvide sandstrande i det samlede område. Det er virkeligt flot. Skanør havn har det med at være overfyldt. Havnen ved Falsterbo kanalen har god plads. Både mellem pæle og mange langskibs pladser
Vi bliver et ekstra døgn, før turen går hjemad mod Brøndby havn

Helsinki, Tallinn og Riga 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *