Bøgestrømmen

Svanefamilie BøgestrømmenVi har sejlet igennem en gang før, og den er fortsat lige smuk. Der er et væld af svaner, skov og marker står smukt og grønt ned til vandet og holmene liger lidt afsvedet gule hen med deres fugleliv.
Alt er idyl. Men Bøgestrømmen ,kræver opmærksomhed. Der er røde koste, grønne koste og varianter af kompasafmærkninger der skal følges nøje. 

Sådan var vores udsejling ud fra Præstø Havn også. Men først skulle vi ud af havnen.
I modsætning til vores tillægning  der var planlagt , men ikke fungerede helt i praksis, fungerede både plan og udførelse da vi sejlede ud fra pladsen. 

Der var vind (der kom i pust) ind skråt bagfra på bagbord side. Så igen var der en risiko for at Letitia kunne drive ind i båden på styrord side. Planen var at løsne for fortøjningerne og lade Tina hodle et stykke tovværk omkring den langsgående line fra bro og ud mod pælen på bagbord side. Herefter at løsne tovvær på styrbod side der var fastgjort til y-bommen. Nu var der så kun tovværket omkring pælen som jeg kunne trække Letitia ud med, og Tinas anvendelse af tovværket omkring linen til pælen, forhindrede forskibet i at drive på tværs. Det fungerede problemfrit, og vi kom fint ud.

Allerede inden havnen er passeret er der et sæt røde og grønne koste vi skal igennem. Og sådan kommer de som perler på en snor afbrudt af enkelte kompasafmærkninger. 

Videre ud passerer vi Feddet, med græssende får, hvoraf der er indtil flere kulsorte, sejler forbi bundgarnspæle med garn på og kan se ældre huse, indrammet af grønt, og liggende næsten lige ned til fjorden.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Vel ude af Præstø Fjord sættes kursen mod Bøgestrømmen. Det er et velbesøgt område og transportvej mod indre danske farvande. 

Hollænder på besøg i Bøgestrømmen

Vindgenerator i aktion

Overfor Nyord sejler vi langsomt mod kysten, så vi kan ligge for svaj i læ af den skovklædte kyst. Vi har ligget her før og nyder den vide udsigt, og den nære kyst, når vinden kommer fra det vestlige hjørne.
Vi lægger os på 2½ meter vand, med 20 meter kæde ud. Det lufter lidt, og både solpanel og vindmølle arbejder for at give os strøm.

For svaj, Memory Lane i DK 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *