Karlshamn har en historie til søen

Downtown Karlshamn er der en lille havn med knap 20 gæstepladser. Her er man tæt på hovedstrøgene og turbådene der sejler ud i skærgården.
Desværre også lige overfor et meget stort produktions anlæg, hvor der arbejdes døgnet rundt. Så med stævnen mod land, er udsigten fra cockpittet mod produktionsanlægget. Der er store siloer så Karlshamn er stadigvæk modtagested for vare og gods fra søen.

Beliggenheden har dog den fordel at være relativ tæt på stationen, hvor der stoppested for busser der kommer direkte fra København. Og den fordel at det er nemt at få en plads. Så da ygstesønnen og kæreste ankom, lå vi i inderhavnen. Nemt, bekvemt.

Fiskeflåden i Vägga hamn

Da de tog afsted igen lagde vi os i en af de tre lystbåde havne der ligger lidt længere fra centrum, men til gengæld har mere lokalt miljø. Vägga Hamn. Et par km længere til byen, til gengæld af en smuk natursti langs vandet. Og et lokalt miljø med både fiskebåde og værft.

Karlshamn har flere museer knyttet til søfart, en af de ældste gårde i Sverige. Har været kend som lasternes by med produktion af snus, tobak og punch og for kortspil.
I dag bruger vi den mest til at proviaterer så depoterne er fyldt op før den videre sejlads. Nu med stævnen mod Brøndby havn. Hjemturen starter når vi stævner ud fra Karlshamn

Blekinge skærgård 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *