Og så var tolderne ombord

Vi ramte Skagen i Hellerup ugen. Musik på kajen, masser af mennesker der ikke er covid19 forskrækkede, udstilling af de sidste nye Porsche, store både i haven og en fin gammel Rolls Royce.
Spændende at opleve, men det er ikke derfor vi er i Skagen. Vi skal videre mod Kristiansand. Dog først efter en tur rundt omkring havnen.

Det en store kontraster. De traditionelle mindre lyseblå fiskebåde, livet i lystbådehavnen og så de meget meget store moderne fiskebåde.

Sidst på eftermiddagen stævner vi ud. Vinden er i vores favør og vi glæder os til sejladsen og til at ramme Norge.

Op ankrede coastere ved Skagen

Først skal vi passere de mange coastere der ligge ankrede op udenfor Skagen

Solopgang i Skagerak


Og alt går som vi håber. God sejlads, Tina får en flot og dramatisk solopgang vi holder vores vagtplan. Der er styr på det.
Lige indtil 11 sømil fra indsejlingen til Kristiansand. Den Norske told kommer sejlende, lægger sig bagved os og har nogle spørgsmål. Det går fint, lige indtil de spørge til om vi har vin og øl med. Efter vi har svaret vil de gerne ombord og se hvad vi har. Og det er desværre noget over grænsen der går på 6 flasker vin og 6 flasker øl. Så toldernes kreditkort maskinen kommer også ombord. Og bringes i anvendelse, med vores kreditkort.
Retfærdigvis skal det siges at de også overså noget, som de så. Vi skulle kun betale for det vi havde oplyst.
Måske var det også en øvelse. Som da vi sejlede til den vestlige side af Gotland og blev anråbt af den Svenske kustbevakningen af en der virkede som yngstemand.

Den Norske told sejler videre

Da pengepungen var blevet lettere med toldernes hjælp, sejlede vi videre og nåede Kristiansand. Flere oplevelser rigere

Norge 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *