Velkommen til, sagde den gamle mand i jollen

Vi har lige ankret op i en lille snæver, ikke særlig lang , men dyb, bugt. Ytre Kalvekilen hedder den, og den ligger på øen Hidra.
Vi er ikke tilfredse med stedet, hvor vi har ankret op. Og heldigvis er den gamle mand sejlet ud til os for at råde os til at sejle ind i den lille tilstødne lagune, frem for hvor vi ligger lige nu. Der er mere vindstille, ingen strøm og bedre holdebund for ankret, siger han. Vi følger hans råd og har en perfekt sen aften hvor der bare er ro på.
Efter han har rådet os, sejler han tilbage til sit hus. Og næste morgen da vi sejler derfra står han på sin veranda og vinker. Super oplevelse.

Det er vores anden nat for svaj efter vi forlod Kristiansand. Vi er fortsat undervejs mod Stavanger. Og vejret de næste par dage vil drille. For meget vind og lige i næsen. Og det i et farvand hvor der på papirsøkort står Dangerous waves. Vi bliver indenskærs.

Den første dag var våd det regnede rigtigt grundigt i rigtig mange timer. Så sigtet var ikke så godt, og sejladsen kunne have været smukkere i solskin. Men det giver et godt indtryk af en landsdel i et barsk område af Skandinavien.

Lille bugt på Skjernøya

Den første nat fandt vi en stille vig nogle sømil fra Mandal. Vi listede ind på 2-3 meter vand og ankrede op. Meget græs på bunden, og lidt svært at få fat. Heldigvis svag vind så vi ligger stille. Men næste dag er det alligevel lykkes ankret at få fat, så der skal et par forsøg til før vi kommer løs.
Meget dejligt sted. En bid af livet i Norge med en mindre lokal fiskebåd, sommerhuse og de karakteristiske huse på pæle til bådene.

Bådhuse

Vi fortsætter indenskærs, og har planlagt ruten så vi skal under en bro. 19 meter er frihøjden. Vi har en højde på 16-17 meter til toppen af VHF antennen, og er alligevel spændte.

19 meters frihøjde

Det gik fint.

Der er meget natur i Norge per Nordmand. Så de kan tillade sig at udnytte naturen, uden at drive rovdrift på den. Der er mange huse i kystlandet der ligger op af fjeldene med nogle fantastiske udsigter. Og mange øer er også bebyggede.

Optimalt udnyttet ø i den norske skærgård

På turen skal vi også passere Norges sydligste punkt. Vi skal runde Lindenes

Lindenes rundes i regnvejr

Det er for os et specielt sted at runde. Der er mange advarsler om farligt vejr. For os er det heldigvis ukompliceret.

Og så ledes fortsætter vi mod bugten med den gamle mand der hjalp os med sit råd.

Norge 2020
One comment to “Velkommen til, sagde den gamle mand i jollen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *