Der er bid!

Mad til to

Jeg bliver lidt hektisk. Det er ikke mange gange der har været bid når vi er ude og sejle. Men der er ingen tvivl. Det ryster i stangen og der er modstand. Og fisken kommer ombord. En sej med det karakteristiske underbid.

Det er første fiske forsøg på turen, lidt ud for Flekkefjord. Vi søger ind i fjorden da der loves meget vind og lige i næsen. Men først skal der fiskes. Og aftensmaden er reddet.
Så let har det ikke været siden min farfar tog os med ud og pilke i Agersøsund nede ved Skælskør.
Det giver mod på mere fiskeri.

Der fiskes siddende på grund af døningerne

Fiske pladsen findes dels ved at holde øje med vanddybden i søkortet, dels ved at se om der er andre, der fisker i nærheden. Er der et plateau på 30-50 meters dybde er det en mulighed. En anden mulighed er at finde stejle skrænter hvor der kan dannes lokal strøm.

To torsk i den lille størrelse

Mulighederne for fiskeri skal også afprøves inde i fjorden med en tur ud i gummibåden. Resultatet er mindre prangende, men de to fisk var et glimrende aftensmåltid. Fileteret og skindstegt på panden.

En Lange i den mindre ende. Op til 2 meter kan de blive

Et sidste fiskeri bliver det til, denne gang på den modsatte side af fjorden med mere stejle skrænter. Og igen lykkedes det at få en fisk indenbords. Den gang en Lange (også af torskefamilien) i den pæne størrelse. Den ene filet blev til aftensmad, den anden filet blev til rimmet lange til næste dags frokost.

Norge 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *