En uventet overnatning på den lille ø Rott

Vi er kommet ind i den lille bugt på øen Rott der ligger tæt på Tananger. Vi har prøvet at lægge anker ud, men hver af de tre gange vi har prøvet om det har fast i bunden, er det mislykkedes. Når vi bakker, for at se om det holder, trækker vi bare ankeret med. Holdebunden er ikke god. Og bøjen som havneguiden har skrevet ligger her, den er der ikke.
En mand kommer ud fra en af motorbådene og siger vi kan ligge uden på sejbåden derovre. Det gør vi os klar til. Det er stille, vi kan nærme os stille og roligt. Og da vi er ved at fastgøre os, kommer bådens indehaver op – han er dansker, norsk gift. Så båden er registret norsk med norsk flag.
Det er et uventet og snakkesalig møde. Og sådan møder vi mennesker hele tiden som er en oplevelse.

Dagen har været lang. Vi har sejlet tæt på 70 sømil for motor fra vi forlod Fleggefjord. Vi er tæt på årets mål. Det føles godt. Vejret og søen har været stille. Stille og rolig sejlads. Men snart vil vi gerne indenskærs igen. Det sker imorgen.

Og så så skal vi have løst motorens køleproblem. Den er 1½ år gammel og har kørt omkring 100 timer. Den er ung! Men når vi sætter motoren i tomgang, eller lave omdrejninger som i denne havn da vi lægger til, så stiger motorens temperatur hurtigt. Det er ikke trygt.

Norge 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *