En tur til Predidikestolen

Sommermorgen i Lysefjord

Vi er på vej. Vi skal bestige på Preidikestolen. Men først skal vi i land. Som søfarende der ankommer fra havet, skal vi have et adgangs sted. Det er Revså Kai.

Revså kai

Revså Kai ligger omkring 1,5 sømil fra ankerpladsen. Vi må ikke lægge til, da der skal være plads til at turbådene kan lægge kortvarrigt til. Så vi trækker gummibåden godt til side, efter lader redningsvestene i en vandtæt pose, og begynder opstigningen.

Godt fortøjret

Stien er godt afmærket, men ikke bare a walk in the park. På de første 800 meter løfter vi os 250 meter i højden. Derefter flader det ud. Men der er flot. Solen skinner, vi går ved siden af et vandfald og der er små blomster.

Revsvatnets ene ende

På toppen af vandfaldet ligger Revsvatnet. En sø i en meget smuk indramning. Den skal vi følge ned til den anden ende, herefter hen til bace camp, og så mod Preidike stolen.

Den anden ende af Revsvatnet

Turen mod toppen ændre pludselig karakter, da vi kommer til den anden ende af Revsvatnet. Vi har gået alene, og nu er der familier der er på campingferie.

Campinghytter

Og der er mange der skal til Preidikestolen. Flere end vi havde forventet. Det er en familieudflugt. Lige fra helt små børn der bæres af deres forældre, og de er er ældre end os.

Besøgende til Preidikestolen

Det er en meget sikker udflugt. Den er strabadserende og man kan mærke at benene bliver brugt. Men sikker.

Tina undervejs

Og til sidst nærmer vi os toppen

Lysefjorden nedenfor med hurtigtgående motorbåde
Skipper på toppen
Besøget på Preidikestolen afsluttes med en velfortjent varm Curry med hakket oksekød.
Norge 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *