Steder vi ikke vidste vi ville besøge

DSC_1197

 

Blandt mange færdigheder man skal beherske som sejler, er evnen til at afvige fra den plan man har lagt for sin sejlads. Det kan eksempelvis være at vejret ændre sig.
Sådan går det for os. Vi havde planlagt med en enkelt overnatning i Kiel området, og så videre ind på Kielerkanalen. Men det varslede blæsevejr, ændre vores planer, så vi bliver i stedet to dage i Schilksee.  Og tager det med godt humør.

Havnen er tidligere oplympiadehavn bygget i 1972.  Den er præget af tysk effektivitet og grundighed. Bl.a. har den to båd kraner og to mastekraner. Havnekontoret er højt hævet over vandspejlet, og giver de to havnefoged assistenter et godt overblik over aktiviteterne i havnen. Der er masser af plads til biler og både der trailes.
Ikke langt fra havnen er der, som det ofte er tilfældet udenfor storby havne, badestrand. I modsætning til de danske strande der sjældent har badehuse eller andet på stranden, er der her massivt mange strandstole.

Strandstole ved Schilksee

Strandstole ved Schilksee

Tyskerne er vilde med deres strandstole, som står aflåst og venter på at blive brugt. Den kraftige vind og de hyppige byger giver dog ingen lyst til en strandtur. Så de står tomme hen.

Kiel by ligger 10-15 km væk. Den har aldrig stået på vores liste over byer vi Need To Visit. Men efter 50 minutter i en lokal bus, står vi ved Kiel Hovedbanegård, klar til at bruge nogle timer i byen.

Nicolai Kirke fra 1240

Nicolai Kirke fra 1240

Kiel kan dateres tilbage til begyndelsen af det 12 århundrede, og Nicolai Kirke, der stadigvæk er helt intakt, blev bygget færdig i 1240. Kieler kanalen, som vi senere skal sejle igennem,  blev indviet i 1895, og der er blevet afholdt olympiske sejlsportslege to gange, 1936 og 1972.
Vi slentre en tur gennem byens gågade og ældre del, og ender ved Alter Market, hvor bl.a Danische Strasse munder ud. Det er en fin tur i blæsevejret, og fint at få en kop kaffe, kage og lidt varme indenfor.
Vi har fået indtryk af Kiel som en kulturaktiv by, med mange arrangementer og flere institutioner. En af dem besøger vi. Alle billeder kan klikkes større.

Kunsthalle

Kunsthalle

Der er en udstilling der hedder Playing Future, som lyder spændende. Der er billeder fra udstillingen nederst. Vi synes altid det er spændende at se hvordan samtidskunstnere tolker på trends og begivenheder gennem deres kunst, og giver ny indtryk. Når vi forstår hvad vi ser.

Vel hjemme i havnen igen, har vi endnu engang fået en oplevelse vi ikke havde forventet. Og kan nu planlægge den videre sejlads på Kieler kanalen fredag. Vejret vil fortsat være blæsende, men det betyder ikke noget for sejladsen på kanalen. Fra fredag aften og frem til søndag eftermiddag vil vinden være moderat, dvs under 6 m/s. Det er godt vejr at forlade kanalen på lørdag formiddag.

Drone der aktiveres af besøgende der filmes

Drone der aktiveres af besøgende der filmes

Formår man at være helt tilstede, spørger spejlet om

Formår man at være helt tilstede, spørger spejlet om

Street art, der er  rykket indenfor

Street art, der er rykket indenfor

DSC_0968

 

 

 

Den stående masterute Holland 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *