Ud og spise

Lufttørret skinke og gedeost i filodej

Lufttørret skinke og gedeost i fillodej

Efter at være i gang på de Hollandske kanaler, og nu ligge så fint midt i en Hollandsk by, vil vi forkæle os selv med et restaurantbesøg. Vi har forskellige metoder til at finde restauranter vi gerne vil besøge, Tripadvisior, er en af dem.
Vi har læst os til at det Hollandske køkken ikke er noget at komme efter, og det mest er pandekager med forskelligt fyld der kan være spændende. Så vi prøver en pub, Eetcafe Schuitendiep, der virker nyskabende og spændende. Med blandende anmeldelser på kvaliteten, men alle er enige om at det er et spændende sted.

Indledningen giver en tone af at det her er noget anderledes: Er der noget som I ikke kan lide, eller ikke kan tåle.
Det mente vi ikke der var, selv om der er råvarer vi ikke bruger i vores eget køkken derhjemme. Der kom dog nogle bemærkninger under middagen:

  • jeg tror det er rå fisk
  • jeg har aldring smagt bøftartar før
  • er det blåskimmel?

Men al maden blev spist, og det smagte godt.

Velkomst snack på billedet lægger niveauet for at her skal vi prøve noget nyt. Vi vælger en 6 retters menu der hedder Seks Overraskelser, med en tilhørende vinmenu. Det er heldigvis muligt at få halve glas vin. Vi kender ikke retterne, det er overraskelser.  Og så ser vi frem til et par timer med de unge, venlige og godt engelsk talende tjenere.

Fisketartar med frugtsauce, løg, radise, agurk og taziki.

Fisketartar med frugtsauce, løg, radise, agurk og taziki.

Første ret er en fiskeret hvor fisk, frugt og grønsager giver en flot anretning, og med nye smagskombinationer. Der serveres en hvid Portugisisk vin til.

Bøftartar, nytolket

Bøftartar, nytolket

Overraskelse nummer to er også tartar. En klassisk tartar kaldte tjeneren det. Det er vi ikke enige med ham i.  Kødet jo, men ægget var kun blomme der kun var varmet op til 60 grader og havde en blød cremet konsistens. Der var pureret kartoffel, et lille stykke salt brød og enkelte grønsagsblade. Igen en flot anrettet ret.
Vinen er en Bandolini, der er nedkølet til 18 grader, så de friske frugter kommer mere frem og taninen nedtones.

WP_20150713_008

Fisk med gulerodspure, bacon og smørsauce

Ved overraskelse nummer tre er vi tilbage til fisken, denne gang stegt, med gulerodspure og med bacon. Der ligger også pisket æggehvide med lemmon. En lækker let kombination.
Vinen er en fransk Chardonay, frisk cremet og med et touch af banan.

WP_20150713_010

Dådyr fra New Zeeland

Fjerde overraskelse er dådyr fra New Zealand. Tilbehøret er baby gulerødder, en særlig mørk gulerod der også er fra New Zealand (de er næsten sorte på billedet), og en løgcreme med krydderier fra Indonesien. En kraftig ret med god fylde og mørt kød.
Vinen er ligeledes fra New Zealand, lagret på egefade og efterfølgende ståltanke. Den matcher retten godt. Igen visuelt flot, men ikke helt på niveau med de foregående.

WP_20150713_012

Blåskimmel i fillodej overtruket med honning.

Cocktail med gedeost og vandmelon

Cocktail med gedeost og vandmelon

Femte ret bestod af to oste. En blåskimmel bagt i filodej og ovetrukket med honning, serveret med ananas. Og en sjovt anrettet gedeost i vandmelon, så det lignede en farverig drink.
Hertil blev serveret cider. Blåskimmel og gedeost tager godt imod sødme, og cider er sødt. Denne engelske cider var helt speciel. Smagsmæssigt fungerede den godt. Duften var landlig, lidt over i den landlige lugt fra de nyligt gødede marker vi sejlede forbi. Den var lavet på 6 forskellige slags æbler. Et nyt indspark af hvad der er muligt. Og ikke noget vi blev afskrækkede af.

WP_20150713_015

Dessert med kager og is

Chokolade kage, kage med appelsin creme og jordbær is.  Nok aftenes mindste overraskelse. Flot anrettet, brune, orange, røde og grønne farver. God smag, dejligt med noget sødt. men ingen overraskelse.
Vinen er fransk , på grænsen til Spanien, en sherrytype, men mere vinøs. Den er lækker til alt det søde.

Aftenens pris blev lidt over 800,- for to personer alt incl. Vi havde en rigtig god oplevelse for de penge.

Tjeneren vil kunne genkende en del af hans ord i vores omtale af vinene.

Den stående masterute Holland 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *